(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Rýže jako příloha-jednoduchá příprava
![Rýže jako příloha-jednoduchá příprava](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/071025/00/j8986.jpg)
Potřebné ingredience
Rýže, 1,5 x tolik vody, sůl, cibulka, lžíce oleje, 4hřebíčky.
Postup přípravy
Odměřené množství rýže (dávlám dva hrnky) dám do cedníku a spařím vařící vodou ( tak mě to učil jeden kuchař profesionál), spařenou okapanou rýži vyklopím do kastrůlku, zaliji 3 hrnky teplé vody, osolím (ochutnávám prstem vodu,aby byla akorát slaná), doprostřed položím oloupanou cibuli vcelku se zapíchanými 4 hřebíčky-hřebíčky otočené dolů,aby rýži navoněly, ale nemusí tam být. Zapnu troubu asi na 150´C, kastrůlek dám ale ještě na vařič, pustím teplotu na plno,aby voda v kastrůlku začala vařit. Pak kastrůlek zadělám pokličkou a dám asi na 30minut do trouby (musí se to po 30min zkontrolovat, protože bývyjí různé druhy rýží a doba se může mírně lišit). "Hrábnu" do rýže třeba vidličkou a pokud už vespod není voda a rýže je akorát, troubu vypnu, chvilku tam rýži nechám uležet a pak už jen podávám. Nikdy se mně takhle rýže ani nerozvařila a ani nebyla tvrdá :-)))).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130207/12/b469828-1360236847.jpg)
Lenča37
(upraveno)
9. 12. 2013, 11:40
Dobrý den,Připoměla jste mi učnák,kde nás tohle učili nás kuchaře.
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
10. 12. 2013, 13:45
@Lenča37
No teď už vařím rýži v hrnci na vaření rýže :D
![(sampus)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/134.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090117/19/b79855-1232217866.jpg)
aero-orion
(upraveno)
31. 10. 2007, 8:09
ahojky a je možné ji udělat i jako kari rýži, je mňamková zamíchám, do ní lžičku kari.Vypadá na talíři zase jinak.
ahojky Zdenka
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
31. 10. 2007, 11:07
@aero-orion
Ahoj-jasně
, cokoliv, já tam taky někdy kari přidávám!!!! Alice
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(C)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/27.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080531/12/b69709-1212231572.jpg)
jassnenka
(upraveno)
31. 10. 2007, 1:21
tak jsem ji dnes udelala podle vás a je moc dobra, hezky nadychana. Normalne ji delavam v mikrovlnce 1 hrnek ryze a 2 hrnky vody na 25 minut a je hotovo - take dobra, ale tímto způsobem je možná o něco lepší a kdo ví asi i zdravější.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
31. 10. 2007, 6:33
@jassnenka
Díky za zprávičku
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
Nikis.
(upraveno)
29. 10. 2007, 14:10
Dělám rýži stejně, akorát ji předtím ještě opeču na kapce oleje, aby zesklovatěla. Je pak chuťově ještě lepší
Učili jsme se ji tak ve škole
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
29. 10. 2007, 15:05
@Nikis.
To taky někdy dělá , ale většinu se mně nechce a šupnu ji spařenou zrovna do hrnce
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/200506/10/b7507-1588753213.jpg)
Calimerka
(upraveno)
29. 10. 2007, 9:56
jojo, to znám, to nás učily ve škole , akorát rovnou do trouby, na hořáku jsme to "neurychlovaly"
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
29. 10. 2007, 13:19
@Calimerka
To jsem zkoušela-rovnou do trouby
, trvá to děsně dloho. Takhle, když to zahřeju, tak je to za půl hoďky hotovo
![+o(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080531/12/b69709-1212231572.jpg)
jassnenka
(upraveno)
29. 10. 2007, 1:40
urcite tento postup vyzkousim
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
29. 10. 2007, 13:19
@jassnenka
Fakt je to pohodové a nikdy se mi to nepřipeklo! No-nesmí se to tam asi nechat do nekonečna
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)