(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
mléčné kostky
Potřebné ingredience
Těsto: 200g polohrubé mouky,180g moučkového cukru,4 žloutky,1dcl oleje,1dcl rumu,1 lžíce kakaa,1/2 prášku do pečiva,ze 4 bílků sníh. Náplň: 200g ořechů namletých,100g cukru moučka,zavařenina jakou máte rádi,já dala na tohle množství 3 lžíce. Poleva: 200g moučkového cukru,200g 100% tuku,150g sušeného mléka
Postup přípravy
Těsto připravíme jako třené,tzn.třeme žloutky s cukrem,postupně přidáváme olej a rum a kakao,potom nakonec opatrně zamícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a těsto upečeme.
Z uvedených surovin vypracujeme nádivku a tuto hmotu rozetřeme na upečenou a vychladlou placku. Třetí vrstvu tvoří potah,který vypracujeme z tuku ,cukru a sušeného mléka.
Z této hmoty vyválíme plát (nejlépe mezi dvě fóliemi) a plát přeneseme na nádivku.Nakrájíme na malé čtverečky a pokud někdo bude chtít tak ještě může ozdobit čím chce ,ale takhle je to taky výborný .
Já teda tu poslední vrstvu obarvila na růžovo ale nemusí to být.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a těsto upečeme.
Z uvedených surovin vypracujeme nádivku a tuto hmotu rozetřeme na upečenou a vychladlou placku. Třetí vrstvu tvoří potah,který vypracujeme z tuku ,cukru a sušeného mléka.
Z této hmoty vyválíme plát (nejlépe mezi dvě fóliemi) a plát přeneseme na nádivku.Nakrájíme na malé čtverečky a pokud někdo bude chtít tak ještě může ozdobit čím chce ,ale takhle je to taky výborný .
Já teda tu poslední vrstvu obarvila na růžovo ale nemusí to být.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ssonda
(upraveno)
26. 8. 2010, 20:01
Marti super
Dočka
(upraveno)
27. 8. 2010, 6:59
@ssonda
díky ti
darinka30
(upraveno)
26. 8. 2010, 12:09
backa
(upraveno)
26. 8. 2010, 11:40
Zajímavé řezy hlavně ta poslední vrstva to bude určitě moc dobré
Dočka
(upraveno)
26. 8. 2010, 13:50
@backa
není to špatný ale už u nás teda buchta není a to včera dělala ,je to recept po moji babičce a ty jsou nejlepší