(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
kynutý knedlík

Potřebné ingredience
400g hrubé mouky, mléko (dávám od oka), 1-2 vejce, 1/2 kostky droždí, 2 lžičky cukru, sůl
Postup přípravy
Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a asi lžíce mouky udělám kvásek a nechám vykynout. Mezítm si do misky dám mouku smíchanou se solí, pak přidám vykynutý kvásek, vejce a ještě trochu mléka. Pokud je těsto tuhé, přidám ještě mléko, pokud se lepí, přidám mouku. Zpracuji těsto nejlépe rukama a dám podle nešich babiček kynout do peřin asi na hodinu. Těsto si rozdělím na 3 stejné díly a vyválím z něho šišky, posypu mouku a dám ještě na chvíli pod utěrku kynout než se začne vařit osolená voda. Vařím 25-30 minut. Poté knedlíky vyndám z vody, propíchám vydličkou a nití nakrájím na plátky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé