Skvělé sušenkové řezy s pudinkem!
Potřebné ingredience
Sušenky jakékoliv (BeBe, máslové apod.), 1l mléka, 3 pudinky (čokoládové nebo vanilkové), 2x zakys. smetana, 1x šlehačka, cukr, 1x čokoláda (stačí 52% kakaa z Lidlu za 20,-Kč) - nemusí být pro vanilk. variantu, vanil. cukr, trochu másla.
Postup přípravy
Uvařte si pudink. Vanilkový klasicky, přidejte vanil. cukr na vůni. Do horkého vanil. pudniku můžete přidat trošku másla na chuť, aby byl pudink máslovější. Ale nemusíte (záleží na Vaši chuti)
Do čokoládového pudinku po uvaření rozmíchejte 1 celou kvalitní čokoládu. Dodá pudinku čokoládovou chuť!
Pudinky nechte jemně vychladnout, občas zamíchejte, ať nemáte škraloup.
Na sušenky naneste 1 vrstvu pudinku (na tmavé sušenky vanil. pudink, na světlé sušenky čokol. pudink). Dejte druhou vrstu sušenek. Opět naneste pudink.
Dejte vychladit.
Na studený pudink natřete krém (2 zakys. smetany, cukr dle chuti a pevně ušlehaná 1 šlehačka).
Dejte vychladit do lednice nejlépe na 24 hod (ty hrubší sušenky potřebují aspoň 24 hod, BeBe sušenky tak 6-12 hod.)
A výborné sušenkové řezy jsou na světě!
Tady foto sušenek, které jsem použila
uvařený čokol. pudink s čokoládou. Čeká ho druhá vrstva na sušenky. (datumu fotky si prosím nevšímejte, měla jsem vybitý předtím foťák, a to se mi pak automaticky nahraje tento datum... nevšimla jsem si toho )
a vanilk. pudink (můžete použít i jahodový pudink samozřejmě)
Tady obal z čokolády z Lidlu (kousek jsem si nechala na ozdobení) - dobrá, levná!
tady poslední vrstvy pudinků. Dělala jsem obě varianty :-)
Tady už pomazané krémem ze zakys. smetany, trochy cukru a šlehačky
Řez - nevydržela jsem a krájela příliš brzy, proto tak pěkně nedrží tvar. Ale druhý den se krájel zákusek úžasně a vypadal famózně!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé