(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
***PLNĚNÉ PIVNÍ PAPRIKY***
Potřebné ingredience
400g mletého vepřového masa, 4 velké zelené papriky, 2 rohlíky, 4 lžíce oleje, pivo na zvlhčení, mletý pepř, sůl. OMÁČKA - 1l vývaru z kostky, 2 karotky, 1/4 celeru, 1 cibule, 1dl světlého piva, 80g rajského protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce cukru, olej
Postup přípravy
Z paprik odřízneme část u stopky, odstraníme z nich semínka a omyjeme je. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je pivem. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme zvlhčené rohlíky, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a touto směsí naplnímepřipravené papriky. Rozložíme je do pekáče, potřeme olejem a v troubě vyhřáté na 180C pečeme 20minut.
Očištěné karotky a celer nastrouháme, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno a vše orestujeme v kastrolu na oleji.
Přidáme protlak a cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přisypeme mouku, promícháme, přilijeme vývar a pivo, prošléháme a omáčku 15minut povaříme. Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem a propasírujeme přes síto (já to projela mixérem všechny ingredience,nepasíruju).
Omáčku nalijeme na pečené papriky, ještě 20minut dopečeme a pak omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme s rýží nebo knedlíkem. (Na fotografii to nemám se smetanou, jsem ji tam zapomněla dát, ale s tou smetanou je to famozní chuť. Určitě vyzkoušejte).
Očištěné karotky a celer nastrouháme, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno a vše orestujeme v kastrolu na oleji.
Přidáme protlak a cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přisypeme mouku, promícháme, přilijeme vývar a pivo, prošléháme a omáčku 15minut povaříme. Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem a propasírujeme přes síto (já to projela mixérem všechny ingredience,nepasíruju).
Omáčku nalijeme na pečené papriky, ještě 20minut dopečeme a pak omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme s rýží nebo knedlíkem. (Na fotografii to nemám se smetanou, jsem ji tam zapomněla dát, ale s tou smetanou je to famozní chuť. Určitě vyzkoušejte).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé