Smetanový dort s lesním ovocem a straciatella řez
Potřebné ingredience
Korpus ořechový (5 vajec, 200g cukru, 3-4 PL ořechů dovážit do 200g polohr. moukou, 5 lžic teplé vody, 1 ČL prášku do pečiva), náplň 250g Mascar z Polné, 200g zakysaná smetana, 250ml smetana ke šlehání 33%, 1 vanilkový cukr, 1.5 pytlíku želatinového ztužovače (plus brusinková marmeláda, resp. strouhaná čokoláda)
Postup přípravy
*
*
Na náplň ušlehat zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a Masc., spojit s ušlehanou šlehačkou, za stálého šlehání přilít žel. ztužovač připravený podle návodu. Do jedné třetiny rychle zamíchat předem nastrouhanou čokoládu, do dvou třetin předem pomixovanou marmeládu.
*
*
Po vychlazení omazáno nutellou, polito čokoládou, ozdobeno šlehačkou.
Po vychlazení pokladeno červeným a černým rybízem, zalito 250ml želé připraveného ze šťávy z rozvařeného rybízu, dozdobeno šlehačkou.
řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé