(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Šrůdl- výborné a chutné těsto, když není listové
Potřebné ingredience
500g hl. mouky, 1prdopeč., 250g hery , 1 malý kelimek bílého jogurtu, 1vejce. 7 středně velkých jablíček, skořice, vanil.cukr, posekané ořechy, rozinky, trochu strouhanky. 1 rozšlehané vejce na potření.
Postup přípravy
500g hl. mouky, 1prdopeč., 250g hery , 1 malý kelimek bílého jogurtu, 1vejce. Uděláte těsto. Necháte 30min. odpočinout. Mezitím načistíte jablíčka a nakrajíte na plátky, přidáte rozinky, nasekané oříšky, vanil. cukr, skořici a trochu strouhanky. Těsto rozdělíte na dvě části a z každé vyvalíte na pmoučeném válu placku na kterou dáte směs z jablíček a zabalíte. Oba štrůdly potřete rozšlehaným vejcem a pečete ve vyhřaté elektrické troubě 5 min na 190 a pak uberete na 160 a pečete do růžová. Vychladlé pocukrujete . Dobrou chuť Vám přeje Tinarek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé