(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Koláč s ovocem podle Zdeňka Polreicha
Potřebné ingredience
2 zakysané smetany Yoplait 15 %, 2 vejce, 1 kelímek od zakysané smetany cukru krystal (krupice), 2 kelímky od zakysané smetany polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce (různé - jahody, rybíz, třešně , borůvky, broskve, meruňky - dle chuti a možností :-) , kousek másla a trochu hrubé mouky na vymazání a vysypání plechu.
Postup přípravy
Polohrubou mouku nasypte do mísy přes síto spolu s práškem do pečiva, přidejte cukr, pak 2 vejce a nakonec vmíchejte zakysané smetany. Do vymazaného a vysypaného plechu vlijte těsto, poklaďte ovocem (může se obalit v cukru), pečte ve vyhřáté troubě na cca 150 - 170 stupňů.
Buchta je skoro jako bublanina, ale není díky zakysaným smetaným tak suchá.
Doporučuji, výborná a jednoduchá !!!
Buchta je skoro jako bublanina, ale není díky zakysaným smetaným tak suchá.
Doporučuji, výborná a jednoduchá !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivahouba
(upraveno)
30. 8. 2010, 19:01
Moc dekuju za vlozeni receptu. Je to skutecne desne jednoducha priprava z materialu, ktere jsou porad v lednici a na kolaci se neda nic zkazit. Delala jsem 2x za sebou boruvkovy, uzila jsem skoro litr boruvek na jednu dortovou formu (26cm). Protoze bylo hooodne ovoce, pekla jsem 40 min a pak jsem jeste dala ze 3 bilku snih zapect na 10 min. Vynikajici boruvkove hody Autora nemam prilis v oblibe, ale diky Vam, ze jste sem dala jeho recept, musim priznat, ze tenhle kolac (skoro se da rict dortik) na rozdil od autora, nema chybu. Diky