Okurkový salát s květákem
Potřebné ingredience
salátová okurka, květák asi 2-3 růžičky, asi 10-12 oliv dle chuti,1/2 cibule, oliv.olej, salátové koření Kotányi italské nebo francouzské (malé pytlíčky- já neředím s vodou, ale rovnou sypu),sůl, pepř, citrón.šťáva
Postup přípravy
salátovou okurku nastrouháme(nejlépe na WS kráječi, pokud nemáte, tak normální okurk.struhadlo), květák namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody(bude krásně kkřupavý) a poté nakrájíme na drobné kousíčky, přidáme olivy buď celé,nebo na plátky(jak má kdo rád), nakrájíme cibuli na tenké proužky,dále přidáme citr.šťávu, olej, koření a je hotovo, lepší je chlazený z ledníce :-) vynikající jako příloha k jídlu, nebo i samotný třeba s opečeným toustíkem jako lehká véča :-)
detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé