(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Gratinované brambory se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
kuřecí řízky cca 0,5kg
oliv.olej
sůl
pepřové koření Kotanyi
sýr Tizian-2 ks -kupuji ten s červeným kořením, mají ho v Tescu
1 ks Rama cremifine nebo smetana
1,5 kg brambor
strouhaný sýr eidam cca 20 dkg
Postup přípravy
Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolené a posypané pepřovým kořením. Vše osmažíme, když je maso hotové, zalijeme smetanou a přidáme sýr-stačí pokrájet na větší kousky, sám se rozpustí.
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 mm plátky a naskládáme 1 vrstvu do zapékací mísy /dno potřeme trochou oleje/, lehce osolíme a posypeme opět pepř.kořením, zalijeme omáčkou s masem a takhle postupujeme, vrchní vrstava by měli být jn brambory s trochou omáčky bez masa. Vše dáme péct do trouby zhruba na 170 u horkovzdušné a po cca 40 mi. posypeme sýrem a necháme zapéct.
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 mm plátky a naskládáme 1 vrstvu do zapékací mísy /dno potřeme trochou oleje/, lehce osolíme a posypeme opět pepř.kořením, zalijeme omáčkou s masem a takhle postupujeme, vrchní vrstava by měli být jn brambory s trochou omáčky bez masa. Vše dáme péct do trouby zhruba na 170 u horkovzdušné a po cca 40 mi. posypeme sýrem a necháme zapéct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé