(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Kuřecí řízky Dolly Buster s bramboráčkovými chipsy
Potřebné ingredience
kuřecí řízky, na každý řízek 2 kompotované broskve, plátkový sýr, koření(masala, skořice) a pepř celý nebo nové koření
Bramboráčkové chipsy: nastrouhané brambory, česnek, sůl
Postup přípravy
Nastrouháme si brambory, prolisujeme česnek, osolíme. Pečeme na oleji na pánvi. S olejem to nepřežeňte, májí tendenci hodně vsakovat olej. Tyto chipsy dělám třeba i na Silvestra, jsou skutečně jako smažené česnekové brambůrky.
Kuřecí řízky si lehce naklepeme, osolíme a každý podle své chuti okoření. Já dávám masalu. Opečeme. Když jsou hotové, dáme na každý řízek 2 broskve, položíme na ně plátkový sýr, trošku mleté skořice a na chviličku přiklopíme pokličkou, aby se sýr rozpekl. Do středu dáme pepř nebo nové koření. Ideální je k tomu salát, kluci k němu mají rádi ledový nebo míchaný. Ale stačí pouze zeleninová obloha.
Kuřecí řízky si lehce naklepeme, osolíme a každý podle své chuti okoření. Já dávám masalu. Opečeme. Když jsou hotové, dáme na každý řízek 2 broskve, položíme na ně plátkový sýr, trošku mleté skořice a na chviličku přiklopíme pokličkou, aby se sýr rozpekl. Do středu dáme pepř nebo nové koření. Ideální je k tomu salát, kluci k němu mají rádi ledový nebo míchaný. Ale stačí pouze zeleninová obloha.
nastrouháme si brambory
opečeme si chipsy
opečeme si maso
Takto vypadají hotové
Hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brčule123
(upraveno)
16. 12. 2010, 9:27
Mňam
Ledura
(upraveno)
15. 12. 2010, 18:29
zuzu
(upraveno)
27. 10. 2007, 14:26
tak ozkoušené dnes k obědu, je to vynikající, i mužský se olizovali. Příště ještě zkusím místo plátkového sejra nastrouhanou nivu, jinak senzace
Karelia
(upraveno)
27. 10. 2007, 19:50
@zuzu
Zuzanko, určitě niva bude fajn, jen bacha, bude to slanější. Jsem ráda, že chutnalo.
Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:52
Jen jsem chtěla poznamenat, že uvařené brambory jsou k tomu určitě vhodnější, co do kalorií tohoto jídla. A ještě jedna poznámka, chipsy nedělejte zbytečně moc vysoké, déle je pak musíte propékat, případně je vysušte papírovým ubrouskem, ať nejsou tak mastné, teda komu to vadí . Tuto poznámku dám i do receptu raději.
melony
(upraveno)
24. 10. 2007, 7:52
No to je ale hezké,perfektní nápad,i když moc tu broskev s masem nemám ráda,určitě vyzkouším.Když to vypadá tak chutně ,tak to musí být chutné.Dík za inspiraci.
alimama
(upraveno)
23. 10. 2007, 22:23
Fuj, to je hambatý recept..! Jsem si jistá, že se u nás bude vylizovat talíř.. i kdyby to náhodou nebylo dobrý.. Díky za tip na nedělní oběd!!!
Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 10:41
@alimama
Hambaté to je, to bez diskuze, ale chlapům se to zřejmě líbí
spanya
(upraveno)
23. 10. 2007, 20:49
Mončo,máte skvělé recepty tento vypadá opravdu lákavě udělám ho mužíkovi k véče pak písnu jak chutnalo díky za TIP
Karelia
(upraveno)
31. 5. 2008, 20:53
@spanya
Díky
zuzu
(upraveno)
23. 10. 2007, 20:36
rodiná rada mi schválila vyzkoušet tenhle recept, takže ve čtvrtek vyzkoušíme
Karelia
(upraveno)
23. 10. 2007, 21:05
@zuzu
Doufám, že rodinná rada bude spokojená , pak písněte, jestli chutnalo
anderek
(upraveno)
23. 10. 2007, 16:55
jéééé mě už v rodině říkají paní chipsová ...jsem úplný maniak mám to jako drogu ....tak ty brambůrky určitě vyzkouším ..ted ale nee protože hádejte co právě jj a slaninové hmmm děkuji za nápad
Karelia
(upraveno)
23. 10. 2007, 19:41
@anderek
Andrejko, Vy jste jako můj mužskej....ten je taky může kdykoliv
Mourinka
(upraveno)
23. 10. 2007, 15:40
Takže bramboráky bez vejce, mouky a mléka? Zní to strašně jednoduše a zároveň moc lákavě
Jorix
(upraveno)
23. 10. 2007, 22:01
@Mourinka
Jojo - ve Švýcarsku je dělají přesně takhle (s česnekem nebo bez, jak komu chutná), říkají tomu Rösti a jsou fakt vynikající!
Karelia
(upraveno)
23. 10. 2007, 15:48
@Mourinka
Nejsou to klasické bramboráky, skutečně takové jak chipsy. Zkuste, dobré a křupavé.
Mourinka
(upraveno)
23. 10. 2007, 15:52
@Karelia
večer děti odjíždějí k babičce, tak to hned vyzkouším
Bejina
(upraveno)
23. 10. 2007, 12:39
to vypadá nádherně ty chipsy zkusím
Karelia
(upraveno)
23. 10. 2007, 15:13
@Bejina
Zkuste Marcelko, ten kdo má rád takové ty česnokové brambůrky od Bohemie, tak tomu budou chutmat. Samozřejme nemusíte dát česnek, stačí jen posolit.
AliceM
(upraveno)
23. 10. 2007, 12:37