(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
rychlá rajská podle mojí mamky
Potřebné ingredience
rajský protlak, na dochucení lze i kečup +++ cibule +++ pepř, nové koření, bobkový list, lze i tymián +++ skořice celá nebo špetka mleté +++ hřebíček +++ masox, solčanka nebo něco podobného +++ lze kořenová zelenina (nemusí být) +++ maso +++ 1 plněný perník, nejlíp švestkový, ale je to fuk
Postup přípravy
napřed cca 20 minut svařit
1/2 l vody + cibule na čtvrtky + 2 bobkové listy + 5 kuliček pepře + 5 kuliček nového koření + můžete špetku tymiánu a 1-2 hřebíčky + skořice (množství dle chutí, já dávám buď 1 celou nebo větší špetku mleté, mám ji ráda) + masox, solčanka, vegeta, podravka nebo něco takového
můžete přidat kořenovou zeleninu co máte zrovna po ruce (mrkev, celer, petržel), ale nemusíte (dáváte už masox)
pak udělat zásmažku (máslo a hl. mouka, můžete i na oleji), na to vylít zcezenou svařeninu (pořádně míchat, ať nejsou žmolky), přidat protlak a třeba i kečup a vmíchat nastrouhaný plněný perník, i s čokoládou. Povařit, možno ještě rozmixovat, když se udělají žmolečky, no a pak už jen dochutit - cukr, sůl, solčanka. Lze ředit (nadstavit) vodou či vývarem.
Maso dělám v papiňáku - hovězí 3/4 hodiny vařím s cibulí, mrkví, kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem, solčankou. Omáčku pak kdyžtak doředím - nadstavím tímhle vývarem a ze zbytku dělám nudlovou polívku. Knedlík koupím a je hotovo :-)
EDIT - knedlík už nekupuju, dělám v domácí pekárně, inspirovala jsem se recepty tady na MMB.
1/2 l vody + cibule na čtvrtky + 2 bobkové listy + 5 kuliček pepře + 5 kuliček nového koření + můžete špetku tymiánu a 1-2 hřebíčky + skořice (množství dle chutí, já dávám buď 1 celou nebo větší špetku mleté, mám ji ráda) + masox, solčanka, vegeta, podravka nebo něco takového
můžete přidat kořenovou zeleninu co máte zrovna po ruce (mrkev, celer, petržel), ale nemusíte (dáváte už masox)
pak udělat zásmažku (máslo a hl. mouka, můžete i na oleji), na to vylít zcezenou svařeninu (pořádně míchat, ať nejsou žmolky), přidat protlak a třeba i kečup a vmíchat nastrouhaný plněný perník, i s čokoládou. Povařit, možno ještě rozmixovat, když se udělají žmolečky, no a pak už jen dochutit - cukr, sůl, solčanka. Lze ředit (nadstavit) vodou či vývarem.
Maso dělám v papiňáku - hovězí 3/4 hodiny vařím s cibulí, mrkví, kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem, solčankou. Omáčku pak kdyžtak doředím - nadstavím tímhle vývarem a ze zbytku dělám nudlovou polívku. Knedlík koupím a je hotovo :-)
EDIT - knedlík už nekupuju, dělám v domácí pekárně, inspirovala jsem se recepty tady na MMB.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé