(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Čočka po orientálsku
Potřebné ingredience
350 g čočky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kari, 1 lžička bílého pepře, 1 velký rajský protlak, 20 ml vody, olej, ocet, cibule, sůl, cukr, máslo
Postup přípravy
Do vody přes noc namočíme čočku, kterou poté uvaříme do měkka. Na směsi oleje a másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zasypeme pepřem a kari, přidáme čočku, rajský protlak, zalijeme vodou a chvilku povaříme. Před podáváním dochutíme octem, solí a cukrem dle chuti. Podáváme s párkem a chlebem. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Itula
(upraveno)
20. 2. 2011, 11:34
Andrejko, když přidáte při vaření čočky nové koření, pár kuliček, a bobkový list, pár lístečků, bude ještě lepší. Kupuji velkozrnnou čočku od Vitany a ani nenamáčím, rovnou vařím
pinteta
(upraveno)
1. 1. 2011, 13:19
Dnes jsem zkoušela a je to dobré
Starrky
(upraveno)
20. 2. 2011, 11:31
@pinteta
Děkuju - jsem ráda, že chutnalo . U nás už jinou čočku nevaříme