(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Štrůdl z mletého masa
Potřebné ingredience
0,5 -1 kg mletého masa kysané zelí listové těsto
Postup přípravy
Mleté maso připravíme jako bychom dělali karbanátky, podle chuti. Když dělám tento závin nebo chcete-li štrůdl, dávám trochu cibule najemno nakrájenou (menší), asi 3 stroužky česneku, sůl, pepř a koření podle chuti, strouhanku ani vajíčko nedávám. Takto nachucenou směs nechám pokud je čas, chvilinku "odpočinout".
Do misky si připravím asi půl sáčku kysaného a odkapaného, nebo rukou vyždímaného zelí.
Vyválím listové těsto, jako bych dělala štrůdl.....dám na plech, pokladu asi 2 cm vrstvou směsi z mletého masa a navrch pokladu kysané zelí, zabalím, potřu rozšlehaným vajíčkem. Z tohoto množství udělám většinou dvě nohy závinu.
Peču pomalu asi tak 40 minut v troubě při 150 stupních.Spíš déle a pomalu. Nepečte moc zprudka, jinak těsto se vám spálí a maso uvnitř bude nedopečené. Po 40-45 minutách vyndat z trouby, nechat vychladnout.Nekrájejte horké, rozpadlo by se vám to. Nejlepší je krájet a podávat vlažňoučké.....výborná rychlá večeře nebo k vínu.....Dobrou chuť
Do misky si připravím asi půl sáčku kysaného a odkapaného, nebo rukou vyždímaného zelí.
Vyválím listové těsto, jako bych dělala štrůdl.....dám na plech, pokladu asi 2 cm vrstvou směsi z mletého masa a navrch pokladu kysané zelí, zabalím, potřu rozšlehaným vajíčkem. Z tohoto množství udělám většinou dvě nohy závinu.
Peču pomalu asi tak 40 minut v troubě při 150 stupních.Spíš déle a pomalu. Nepečte moc zprudka, jinak těsto se vám spálí a maso uvnitř bude nedopečené. Po 40-45 minutách vyndat z trouby, nechat vychladnout.Nekrájejte horké, rozpadlo by se vám to. Nejlepší je krájet a podávat vlažňoučké.....výborná rychlá večeře nebo k vínu.....Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evazeva
(upraveno)
17. 8. 2010, 21:15
Příště až ho budu dělat hodím Vám se fotečky!
magick
(upraveno)
16. 8. 2010, 22:33
Evičko to zní lákavě,hmmm určitě zkusím