(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
♥♥Výborná lehká rybízová buchta :-) osvěžující♥♥

Potřebné ingredience
manžel rybízové buchty nikdy neměl rád a ani nemá.. ale tato je vyjímka..tý by se ujedl :-) takže opravdu zkuste je vynikající Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g moučkového cukru, 5 PL horké vody, 5 PL oleje***Rybízová náplň: 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody***Smetanový krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 ml smetany ke šlehání, 5 PL moučkového cukru, 4 želatinové plátky.
Postup přípravy
Odsypeme trochu cukru do bílků a vyšleháme pevný sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáváme olej, mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na velký plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout.
Rybíz, cukr a 100 ml vody necháme projít varem, přidáme pudink, rozmíchaný ve 100 ml vody a 1 minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme šlehačku. Nabobtnané a rozpuštěné želatinové plátky vmícháme do krému (návod je na sáčku). Krém natřeme na rybíz, zarovnáme, můžeme posypat grankem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Rybíz, cukr a 100 ml vody necháme projít varem, přidáme pudink, rozmíchaný ve 100 ml vody a 1 minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme šlehačku. Nabobtnané a rozpuštěné želatinové plátky vmícháme do krému (návod je na sáčku). Krém natřeme na rybíz, zarovnáme, můžeme posypat grankem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 7. 2021, 22:56

nahlásit
kalvíno
(upraveno)
30. 7. 2021, 20:09
Moc dobrá.


nahlásit
babetta
(upraveno)
29. 7. 2021, 6:13
Výborný recept , na vrch jsem dala zakysanku, tvaroh a mascarpone.Rybízové recepty taky u nás nemusí, ale tuhle ,, sežrali,,
nahlásit

mmatuli
(upraveno)
25. 8. 2011, 13:18
Výborná buchta...

nahlásit

fejla
(upraveno)
30. 7. 2011, 16:35
Včera jsem ji upekla
a dneska už není
je výborná,není ani náročná na přípravu
moc děkuji za super recept













nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
22. 7. 2011, 8:53





nahlásit

11Monča11
(upraveno)
26. 7. 2011, 13:02
@
jak jsme otevřela fotku, tak mám na ní chuť
povedla se vám, děkuji









nahlásit

morlor
(upraveno)
11. 7. 2011, 21:19
Je výborná
dnes jsem vyzkoušela a určitě bude mít úspěch








nahlásit

11Monča11
(upraveno)
26. 7. 2011, 13:02
@morlor
to jsme moc ráda, u nás je k sežrání





nahlásit
PetraRol
(upraveno)
1. 7. 2011, 21:51



nahlásit

11Monča11
(upraveno)
26. 7. 2011, 13:01
@PetraRol
no ta je úžacná s tím medvídkem .-)))




nahlásit

maminaMisa
(upraveno)
16. 8. 2010, 21:38
tedáá ta vypadá výborně chudák muj žlučník ale to bych si ted dala šikulka jsi zaltíčko





nahlásit

11Monča11
(upraveno)
17. 8. 2010, 9:05
@maminaMisa
no na žlučník nevím nevím no....
děkuji







nahlásit