(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience
14 dkg mletého cukru,14 dkg ml.ořechů,6 dkg polohr.mouky a 1 vejce.
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a vykrajujeme rohlíčky.-Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
Po upečení je z plechu sundáme až jsou schládlé -jinak se polámou.
Týden se nechají odležet.Potom na horu stříkáme krém a polijeme čokoládou.
Jak je naplníte hned druhý den jsou měkoučké .
.
KRÉM:3 celá vejce,15 dkg cukru a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. -necháme vychladnout.
Mezi tím si utřeme 1máslo s 2 lžícemi kaka a spojíme se šlehanou pěnou.
Po upečení je z plechu sundáme až jsou schládlé -jinak se polámou.
Týden se nechají odležet.Potom na horu stříkáme krém a polijeme čokoládou.
Jak je naplníte hned druhý den jsou měkoučké .
.
KRÉM:3 celá vejce,15 dkg cukru a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. -necháme vychladnout.
Mezi tím si utřeme 1máslo s 2 lžícemi kaka a spojíme se šlehanou pěnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janyse
(upraveno)
15. 12. 2014, 19:40
Dnes jsem dělala, ale mám je tvrdé jako kámen, má to tak být? Změknou až když se postříkají krémem asi že?
nahlásit

backa
(upraveno)
16. 12. 2014, 15:04
@Janyse
taky je mám každý rok jak beton,ale jak příjde krém ihned změknou ,nemusíte se bát.


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
15. 12. 2014, 20:07
@Janyse
jsou tvrdé,nebojte změknou.Já peču tak 14 dní před svátky a pak 2 dny před vánoci plním.Ony hezky změknou.Sice mám jiný recept ale s tou tvrdostí je to stejné

nahlásit

lidare
(upraveno)
21. 12. 2012, 20:35





nahlásit

backa
(upraveno)
22. 12. 2012, 17:21
@lidare
děkuji Liduško



nahlásit

latramvai
(upraveno)
20. 12. 2012, 17:15


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


nahlásit

backa
(upraveno)
20. 12. 2012, 19:45
@latramvai
Věri,já vyválím placku a vykrájím.ony pečením nabudou do výšky.Silnou placku asi jak linecké.

nahlásit

latramvai
(upraveno)
21. 12. 2012, 15:37
@backa
dekuji




nahlásit

PETROB
(upraveno)
20. 12. 2012, 13:16
Prosím opět jsem tady
Jak moc hustý ten krém z vajec a cukru má být?Šlehám to jako blbec takovou dobu a moc to nezhoustlo,jen trochu


nahlásit

backa
(upraveno)
20. 12. 2012, 16:35
@PETROB
Petro,hustá pěna,jako když šleháte vejce na piškot do pěny.nebojte se toho.Po schladnutí přidáváte do vyšlehaného másla a bude to dost husté.Žádný strach.

nahlásit

PETROB
(upraveno)
11. 12. 2012, 13:41
Tam jsou samé suché ingredience a pouze jedno vajíčko,bude to držet pohromadě?

nahlásit

backa
(upraveno)
11. 12. 2012, 14:47
@PETROB
Jasně
toho se vůbec nemusíte bát, je to osvědčený letitý recept




nahlásit

PETROB
(upraveno)
11. 12. 2012, 18:12
@backa
Tak fajn a lze to péct na pečícím papíře?

nahlásit

backa
(upraveno)
11. 12. 2012, 18:30
@PETROB
určitě ,můžete na pečícím papíře

nahlásit

Atuna
(upraveno)
11. 12. 2012, 13:09




nahlásit

backa
(upraveno)
11. 12. 2012, 13:12
@Atuna
Už mám hotové i naplněné,Musela jsem hned uklidit,protože odmítám péct další



nahlásit

Atuna
(upraveno)
11. 12. 2012, 13:21
@backa
už i krémem?není to brzo

nahlásit

backa
(upraveno)
11. 12. 2012, 14:49
@Atuna
Neřekla bych,mám to už za ty roky vyzkoušené a taky mám cukroví venku v garáži v lednici a mrzne.

nahlásit
Verdaska
(upraveno)
13. 12. 2010, 18:46
Výborné a ten krém perfektní
díky a přeju krásné Vánoce




nahlásit

backa
(upraveno)
13. 12. 2010, 21:20
@Verdaska
Já děkuji
a krásné vánoční svátky





nahlásit

Spolek holek
(upraveno)
26. 11. 2008, 9:09
Na tyto rohlíčky se letos chystám,akorát se chci zeptat,zda je nutné umlít cukr,můžu ho třeba nahradit moučkovým cukrem????
nahlásit

mučitelka
(upraveno)
27. 12. 2007, 16:17
Dobrý den, Táňo, tak rohlíčky ze dvou dávek jsou pryč
a mám dodělat další
, i když máme ještě 8 druhů cukroví, ale letos rohlíčky vedou
. Papání vskutku andělské
. Starší syn se může utlouct
Děkuji za skvělý recept.
Ivana




![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)





nahlásit

mučitelka
(upraveno)
21. 12. 2007, 18:43
Rohlíčky mi měknou i bez krému, tak nevím, co jsem dělala jinak
Krém se vydařil, ale polévání čokoládou z pytlíku nedoporučuji - FIASKO. Nejlepší je namáčet.

nahlásit

neo
(upraveno)
8. 12. 2007, 20:57
Tak mám zatím základ,rohlíčky.Ale teda jsou jak beton,chuťově vynikající,pořád je tady chroupu,ale doufám,že změknou.



nahlásit

backa
(upraveno)
8. 12. 2007, 21:45
@neo
Moni.změknou jen se nebojte.Taky je mám jak beton ,ale jak je naplním tak krásně změknou.


nahlásit

neo
(upraveno)
9. 12. 2007, 10:24
@backa
Tak to se těším,protože chuťově jsou vynikající.


nahlásit
Papicek007
(upraveno)
1. 12. 2007, 19:10
Dobrý večer, paní Tatjáno, moc se mně líbí Vaše ořechové rohlíčky. Chtěla bych je letos udělat na vánoce, ale měla bych na Vás dva dotázky. Už jsem se dívala po obchodech po vhodném vykrajovátku na rohlíčky, ale zatím jsem nic vhodného neobjevila, nemohla bych je upéct ve formičce a vyklepnout? A ještě bych se chtěla zeptat jestli, když je máčíte v horké čokoládě nesjíždí dolů ten krémeček? Jestli máte nějaký fígl, jak na to. Jenom za tu chvilečku co píši dotázek a pokukuji po obrázku tak mám plnou pusu slin. Už se na ně moc těším!!!!!!



nahlásit

backa
(upraveno)
2. 12. 2007, 17:01
@Papicek007
Dobrý večer,ty rohlíčky
,ale vyválejte si váleček rozkrájejte na kousky,vytvarujte do tvaru rohlíčku a mírně sploštěte,protože naskočí.Třeba jak se šoulají vanilkové rohlíčky.-Vyklepnout z formičky tak to jsem nezkoušela,ale proč to nevyzkoušet.
Nenamáčejte je do moc horké čokolády.Někdy je polívám,že rohlíček držím v ruce,ale jsem pak celá zapleskaná od čokolády. Tak nevím jestli jsem dostatečně poradila. Taky nechávám ,aby rohlíčky s krémem byly studené,neboli vychlazené z lednice.
hodně zdaru při pečení,ale určitě se Vám povedou. Táňa




nahlásit

kopa
(upraveno)
2. 12. 2007, 20:26
@backa
Dobrý den, já jsem si čokoládu nalila do mikrotenového sáčku udělala malou dirku a jednotlivě polévala, šlo to moc pěkně. "-)) Pavlína
nahlásit

kopa
(upraveno)
1. 12. 2007, 18:14
Dobrý den, děkuji za super recept, dnes jsme je doladili a jsou famózní.
Pavlína

nahlásit

backa
(upraveno)
3. 12. 2007, 8:52
@kopa
Dobrý den Pavli,jsem potěšena,že se Vám povedly a jste spokojená. Tak ať máte krásné vánoce
Táňa


nahlásit
miminko3
(upraveno)
18. 11. 2007, 19:47
dekuji vam tatjano.je to tak nadherne na obrazku. urcite to bude i tak dobre. urcite upecu.pristi tyden zacinam .misa

nahlásit
miminko3
(upraveno)
17. 11. 2007, 20:56
dobry vecer tatjano chtela vyzkouset vase vanocni rohlicky ale nevim jake orisky.poradite prosim .moc me vas recept laka dekuji misa
nahlásit

backa
(upraveno)
18. 11. 2007, 17:46
@miminko3
Dobrý večer Michalo,dávám vlašské ořechy.
nahlásit

Bára D.
(upraveno)
16. 11. 2007, 13:16
Tak jsou hotové a super
. Děkuji za receptík
. Bára




nahlásit

backa
(upraveno)
18. 11. 2007, 17:47
@Bára D.
Tak to mám velkou radost a děkuji,že jste napsala


nahlásit
slecnaala
(upraveno)
15. 11. 2007, 12:00
Dobrý den Tatjano, na jakou teplotu mám nastavit troubu a jak dlouho péct. Moc děkuji Alča


nahlásit

backa
(upraveno)
18. 11. 2007, 17:51
@slecnaala
Víte,každá trouba peče jinak.Předešlé kamna tak tam jsem pekla na 150 a mám nové kamna a tam peču na na 200 st.Tak v tom asi neporadím,ale peču na teplotě stejné jako když peču třeba buchty.
snažila jsem se seč jsem mohla.


nahlásit

Aja88
(upraveno)
13. 11. 2007, 14:33
Povedly se ti
, taky je peču a u nás jdou na dračku
, ale já bych potřebovala
.



nahlásit

lumka
(upraveno)
12. 11. 2007, 21:50
A můžu se zeptat jest-li je dáváte do formiček nebo vykrájet

nahlásit

backa
(upraveno)
13. 11. 2007, 14:25
@lumka
Ludmilko,buď vykrajuji,nebo tvaruji ručně jak vanilkové rohlíčky a trochu je sploštím,protože trochu vyskočí.

nahlásit

SugarRose
(upraveno)
12. 11. 2007, 19:27
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak těsto drží pohromadě, když tam není žádná tekutá složka? Nikdy jsem nic takového totiž nedělala. Ale vypadá to velic lákavě

nahlásit

backa
(upraveno)
12. 11. 2007, 19:56
@SugarRose
Dobrý večer,to těsto spojí to vejce.
Vůbec se toho nebojte.Taky jsem před mnoha lety si říkala jak to bude vypadat?
Mě se líbila ta jednoduchost a už je peču tak 20 let. Táňa



nahlásit