(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Houbový závin z listového těsta
Potřebné ingredience
Listové těsto, houby, 1 cibule, strouhanka, česnek, mletý kmín, sůl, na posyp sezamové semínko, kmín apod., 1 vajíčko na pomazání
Postup přípravy
Použila jsem stejný postup zpracování hub jako u mého předcházejícího receptu s pangasiem.
Tj. klasicky uděláme základ na smaženici - na oleji zpěníme 1 cibuli, nasypeme nakrájené houby, podlijeme vodou a chvíli podusíme tak, aby zůstala jen hutnější houbová hmota. Zahustíme dle potřeby strouhankou, aby vše drželo pohromadě. Okořeníme dle chuti - přidáme česnek několik stroužků, sůl, pepř, mletý kmín. Vajíčko už nedávám, ale určitě by ničemu nevadilo. Někdy obměňuju chuť přidáním nadrobením nivy, balkánského sýra, nastrouháním eidamu, apod. Necháme vychladnout.
Vyválíme listové těsto, posypeme strouhankou a vychladlou !!! směs navršíme na těsto. Zabalíme, opatrně přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Propícháme vidličkou, aby unikala pára a povrch potřeme vajíčkem. Záviny posypeme sezamovým semínkem, lze i kmínem, ev. jinými semínky dle chuti. Pečeme chvíli tak na 150´C, potom dopékám asi na 180´C, dokud není povrch zlaťoučký. Po celou dobu je nutno záviny potírat vejcem - hlavně strany, aby třeba nepopraskaly, to oni rády.
Dobrou chuť!
Tj. klasicky uděláme základ na smaženici - na oleji zpěníme 1 cibuli, nasypeme nakrájené houby, podlijeme vodou a chvíli podusíme tak, aby zůstala jen hutnější houbová hmota. Zahustíme dle potřeby strouhankou, aby vše drželo pohromadě. Okořeníme dle chuti - přidáme česnek několik stroužků, sůl, pepř, mletý kmín. Vajíčko už nedávám, ale určitě by ničemu nevadilo. Někdy obměňuju chuť přidáním nadrobením nivy, balkánského sýra, nastrouháním eidamu, apod. Necháme vychladnout.
Vyválíme listové těsto, posypeme strouhankou a vychladlou !!! směs navršíme na těsto. Zabalíme, opatrně přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Propícháme vidličkou, aby unikala pára a povrch potřeme vajíčkem. Záviny posypeme sezamovým semínkem, lze i kmínem, ev. jinými semínky dle chuti. Pečeme chvíli tak na 150´C, potom dopékám asi na 180´C, dokud není povrch zlaťoučký. Po celou dobu je nutno záviny potírat vejcem - hlavně strany, aby třeba nepopraskaly, to oni rády.
Dobrou chuť!
Na strouhankou posypané těsto rovnoměrně navršíme po celé délce houbovou hmotu.
Zabalíme, propícháme vidličkou a potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
A dozlatova upečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lua
(upraveno)
15. 8. 2010, 22:54
No teda, vy mě děláte v tuhle hodinu chutě. Hned bych si kus dala . MŇAM
Vanusak
(upraveno)
16. 8. 2010, 20:44
@Lua
Díky. Dneska už jsou obě šišky snědené, musíme na houby znovu