Zadeček, třetí potahovaný dortík.
Potřebné ingredience
mramorový korpus podle Dáši /Onasi/, pekla jsem 1,5 dávky, tj. forma srdce 21 cm a ve dvou širších hrnečcích. -pudingový krém kakaový /poloviční dávka: tj.1 puding, 200 g másla, 1/4 l mléka, 60 g cukru krupice/ -meruňkový džem -krém z másla a cukru pod marcipán /150 g másla a tři lžíce cukru moučka/, krém ještě zbyl na další dortík, dala jsem jej do mražáku -mléčný marcipán s medem -punčovina vyrobená z ořezků a pudingového krému
Postup přípravy
Už když jsem prcinu modelovala jsem moc nevěděla moc jak na to aby dortík vůbec jako prcina vypadal,udělala jsem dost vysoký korpus na to jak byla prcka malá.
Poprvé jsem pracovala s punčovinou, šlo to celkem dobře.
Obarvený marcipán jsem si připravila den dopředu jenže dost ztuhl /teda hlavně ten s tělovou barvou/ a když jsem jej vyválela na požadovanou placku i tak byl tužší /asi je lepší použít čerstvě udělaný, nepomohla ani mikrovlnka ani voda/, tím pádem jsem měla problém pěkně obalit kulaté části a tak jsem musela upustit od svého plánu udělat romantické fialové kalhotky s kanýrky. Neměla jsem připraveno dost marcipánu i tak jsem riskla udělat tedy místo kalhotek alespoň rifle a ze zbytku zeleného alespoň náznak kalhotek...tuhý marcipán jsem jen těžko dostávala pod zadeček /okraj dortíku/, praskal...u růže jsou znát krbolky na kalhotech které jsem se snažila zakrýt.
Doufám aspoň maličko že se dortík oslavenci alespoň trochu líbil a že i přes peripetie chutnal, byl pro kolegy do práce, dělala jsem jej narychlo protože u nás byla návštěva na více dní.
Pohled zezadu.
a ještě jedna fotka, foceno v noci,
kalhotky jsem měla zasunout pod kalhoty,všimla jsem si toho až byly kalhoty zaschlé.., tak snad to není poslední prcina.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé