(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bublanina kynutá
Potřebné ingredience
50dkg polohrubé mouky, 3dkg droždí, asi 1/3 l mléka, 6 lžic rozehřátého másla (jde to i s olejem), 3 vrchovaté lžíce cukru, lžička soli, citronová kůra, ovoce
Postup přípravy
V míse uděláme z mléka, cukru a droždí kvásek. Když vzejde, přimícháme mouku s tukem, solí a citronovou kůrou. Těsto dobře vypracujeme. Má být trochu řidší než na buchty. Ihned je rozeštřeme do velkého vymyzaného plechu asi tak na prst vysoko. Poklademe ovocem a necháme na mírném teple kynout asi hodinu (stačí i půl). Nadnese-li těsto při kynutí ovoce, trochu je do něho zatlačíme. Můžeme poklást i posypkou. Vykynutou bublaninu pečeme v prostředně teplé troubě do růžova. Je lehká, kyprá a je jí hodně. Já z této várky mám dva plechy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé