Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Jablkovo krupicový kakaový koláč bez tuku

0.0
Jablkovo krupicový kakaový koláč bez tuku

Potřebné ingredience

200 g hrubé nebo dětské krupice 1dcl mléka 110 g hnědého cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce kakaa 2 vejce 3 velká nebo přibližné množství menších jablek máslo a krupici na vymazání

Postup přípravy

Jablkovo krupicový kakaový koláč bez tuku

1. Smícháme cukr, krupici, kakao, vanilkový cukr, žloutky, mléko a najemno nastrouhaná jablka a necháme půl hodiny v lednici odležet.

2. Troubu předehřejeme na 200 st. Celsia. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta a vlijeme do vymazané a vysypané formy menší velikosti.

3. Pečeme 35 - 45 minut, vyzkoušíme špejlí, jestli je už vevnitř upečený. Po upečení necháme vychladnout.

Tip: podávat můžeme vychlazený nebo vlažný, se šlehačkou nebo zmrzlinou či pudinkem. Je možno polít citronovou nebo kakaovou polevou. Do těsta můžeme přidat ořechy, rozinky, kousky čokolády a podobně. Část jablek lze nahradit např. strouhanou mrkví.

Je to výborný vláčný koláč a je na něm skvělé, že není suchý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kvíčalka 24. 3. 2015, 9:34
Děkuji za recept,chutnalo (F)
TheArt 21. 6. 2012, 13:39
Jsem ráda že chutná (Y) Synovi zjistili alergii na čokoládu :-| takže dělám už bez kakaa, ale přidávám citronovou št´ávu, mléko lze vyměnit za jogurt nebo zakysanou smetanu :-) Lucie S. (Stehla) dávala jsem určitě holandské kakao. (F)
lidare 15. 1. 2012, 20:47
(Y) (Y) (Y)dobrý tip (clamp)
Stehla 15. 1. 2012, 20:38
Taky jsem vyzkoušela a opravdu moc dobrý koláč, jen jsem měla to těsto o dost tmavší, neměla jsem použít to světlé kakao typu Nesquik místo hořkého tmavého? Ale každopádně byl výborný, každému moc chutnal a určitě jsem ho nedělala naposledy (Y)
alfleila 21. 11. 2010, 20:24
Dnes jsem pekla Vás koláč a je výborný. Do těsta jsem přidala sekané lískové ořechy a polila citronovo-skořicovou polevou. Děkuji za recept! (clamp)
Hnědovláska 14. 8. 2010, 12:33
|:o) |:o) |:o) Vyzkouším (Y) (Y) (Y)
TheArt 13. 8. 2010, 18:20
Díky, je super, s krupicí ho dělám odjakživa, někdy nahradím část špaldovou moukou. At´chutná! (hello)
zuzka89 13. 8. 2010, 19:24
@TheArt Ha, změnila jste fotku a tahle mě naladila ještě víc ,-) Taky právě dělám s celozrnnou moukou, tak se těším na novou variantu. Výborný je do ní také med nebo jen potřít buchtu po upečení, to úplně milujeme :-$
zuzka89 13. 8. 2010, 17:41
Vypadá pěkně, dělám podobný, ale nikdy jsem nepřidávala krupici, určitě vyzkouším, děkuju za recept (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie