(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Jablkovo krupicový kakaový koláč bez tuku
Potřebné ingredience
200 g hrubé nebo dětské krupice 1dcl mléka 110 g hnědého cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce kakaa 2 vejce 3 velká nebo přibližné množství menších jablek máslo a krupici na vymazání
Postup přípravy
Jablkovo krupicový kakaový koláč bez tuku
1. Smícháme cukr, krupici, kakao, vanilkový cukr, žloutky, mléko a najemno nastrouhaná jablka a necháme půl hodiny v lednici odležet.
2. Troubu předehřejeme na 200 st. Celsia. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta a vlijeme do vymazané a vysypané formy menší velikosti.
3. Pečeme 35 - 45 minut, vyzkoušíme špejlí, jestli je už vevnitř upečený. Po upečení necháme vychladnout.
Tip: podávat můžeme vychlazený nebo vlažný, se šlehačkou nebo zmrzlinou či pudinkem. Je možno polít citronovou nebo kakaovou polevou. Do těsta můžeme přidat ořechy, rozinky, kousky čokolády a podobně. Část jablek lze nahradit např. strouhanou mrkví.
Je to výborný vláčný koláč a je na něm skvělé, že není suchý.
1. Smícháme cukr, krupici, kakao, vanilkový cukr, žloutky, mléko a najemno nastrouhaná jablka a necháme půl hodiny v lednici odležet.
2. Troubu předehřejeme na 200 st. Celsia. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta a vlijeme do vymazané a vysypané formy menší velikosti.
3. Pečeme 35 - 45 minut, vyzkoušíme špejlí, jestli je už vevnitř upečený. Po upečení necháme vychladnout.
Tip: podávat můžeme vychlazený nebo vlažný, se šlehačkou nebo zmrzlinou či pudinkem. Je možno polít citronovou nebo kakaovou polevou. Do těsta můžeme přidat ořechy, rozinky, kousky čokolády a podobně. Část jablek lze nahradit např. strouhanou mrkví.
Je to výborný vláčný koláč a je na něm skvělé, že není suchý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kvíčalka
(upraveno)
24. 3. 2015, 9:34
Děkuji za recept,chutnalo
TheArt
(upraveno)
21. 6. 2012, 13:39
Jsem ráda že chutná Synovi zjistili alergii na čokoládu takže dělám už bez kakaa, ale přidávám citronovou št´ávu, mléko lze vyměnit za jogurt nebo zakysanou smetanu Lucie S. (Stehla) dávala jsem určitě holandské kakao.
lidare
(upraveno)
15. 1. 2012, 20:47
dobrý tip
Stehla
(upraveno)
15. 1. 2012, 20:38
Taky jsem vyzkoušela a opravdu moc dobrý koláč, jen jsem měla to těsto o dost tmavší, neměla jsem použít to světlé kakao typu Nesquik místo hořkého tmavého? Ale každopádně byl výborný, každému moc chutnal a určitě jsem ho nedělala naposledy
alfleila
(upraveno)
21. 11. 2010, 20:24
Dnes jsem pekla Vás koláč a je výborný. Do těsta jsem přidala sekané lískové ořechy a polila citronovo-skořicovou polevou. Děkuji za recept!
Hnědovláska
(upraveno)
14. 8. 2010, 12:33
Vyzkouším
TheArt
(upraveno)
13. 8. 2010, 18:20
Díky, je super, s krupicí ho dělám odjakživa, někdy nahradím část špaldovou moukou. At´chutná!
zuzka89
(upraveno)
13. 8. 2010, 19:24
@TheArt
Ha, změnila jste fotku a tahle mě naladila ještě víc Taky právě dělám s celozrnnou moukou, tak se těším na novou variantu. Výborný je do ní také med nebo jen potřít buchtu po upečení, to úplně milujeme
zuzka89
(upraveno)
13. 8. 2010, 17:41
Vypadá pěkně, dělám podobný, ale nikdy jsem nepřidávala krupici, určitě vyzkouším, děkuju za recept