(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Palačinkový dezert-nepečený
Potřebné ingredience
Palačinky: 1/2 l mléka,špet.soli,polohr.mouku - asi 20 dkg,2 vejce Krém:1 šlehačku,2 zakysané smetany,želatinu ,cukr,jahody,1 v.cukr Na ozdobu jahody,kiwi,čokoládovou polevu
Postup přípravy
Nejdříve si umícháme těsto na palčinky,necháme chvilku odpočinout .Pak si na pánvi na trošce oleje upečeme tenké palačinky ,necháme si je vychladnout.
Ušleháme si šlehačku,do ní vmícháme zakysané smetany,m.cukr a v.cukr a želatinu připravenou dle návodu asi 2 lžičky.
Upečenými palačinkami vyložíme formu srnčího hřbetu-na to dáme část krému a pokryjeme pokrájenými jahodami,na to zase krém.Navrch přehneme přesahující palačinky a ještě přikryjeme.Dáme do lednice ztuhnout.Druhý den vyklopíme na mísu a ozdobíme čokoládovou polevou,zbytkem krému,jahodami a kiwi.
PZ výborné a snadné.
Ušleháme si šlehačku,do ní vmícháme zakysané smetany,m.cukr a v.cukr a želatinu připravenou dle návodu asi 2 lžičky.
Upečenými palačinkami vyložíme formu srnčího hřbetu-na to dáme část krému a pokryjeme pokrájenými jahodami,na to zase krém.Navrch přehneme přesahující palačinky a ještě přikryjeme.Dáme do lednice ztuhnout.Druhý den vyklopíme na mísu a ozdobíme čokoládovou polevou,zbytkem krému,jahodami a kiwi.
PZ výborné a snadné.
připravné upečené palačinky
takto naskládáme do formy na srnčí hřbet
druhý den vyklopíme na mísu
řez dezertíku a už jenom mlsáme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
**Pavka**
(upraveno)
13. 8. 2010, 13:18
Teda mně se sbíhají všechny sliny
chalupnicka
(upraveno)
13. 8. 2010, 14:55
@**Pavka**
Zkuste si to udělat je to opravdová mňamka.A to kiwi s jahůdkama tu chuť doplní.Mńam já už nemám nic
Hradýs
(upraveno)
12. 8. 2010, 22:01
Mńam mńam vypadá dost dobře.Určo brzy vyzkouším
chalupnicka
(upraveno)
13. 8. 2010, 8:05
@Hradýs
Zkuste-my už máme snědeno.
Hradýs
(upraveno)
30. 8. 2010, 13:22
@chalupnicka
Tak jsem dezertík dělala o víkendu.Byl . Aji návštěva
lumka
(upraveno)
12. 8. 2010, 20:31
To je něco perfektního,určitě brzy vyzkouším
chalupnicka
(upraveno)
12. 8. 2010, 21:14
@lumka
Je to ryhlá příprava a opravdu moc dobré.Zdravím Alena