Panenka v kopretinách
Potřebné ingredience
Světlý korpus průměr 25 cm ze 2 a 6 vajec (chtěla jsem čtyři pláty a třikrát prokrojit bych si netroufla, tak jsem pekla jeden ze 2 a jeden ze 6) a průměr 17 cm ze 3 vajec : recept od Lenky z Mamincinyrecepty.cz, dávka na jedno vejce - 1 vejce, 40 g cukru krupice, 1 lžíce oleje, 40 g hladké mouky - množství jen vynásobíte podle potřebného množství vajec...Jovo krém inspirovaný receptem od Petra T. (petatrn) ID 102082 : 2 x Rama Cremefine ke šlehání + 500 g bílého jogurtu (já dala Hollandia) + asi 5 lžic cukru moučky + 1 Smetafix (není nutný)....A máslovo pudinkový krém : 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, asi 100 g cukru krupice, 250 g másla. Dále na proložení 3 banány a půl konzervy kompotu broskví, půl skleničky palačinkové marmelády, na osypání boků čokoládové šupiny, White Icing na modelování a koupená panenka Evička od Simby
Postup přípravy
Máslovo pudinký krém : Máslo rozbalit a nechat při pokojové teplotě povolit. Uvařit pudink v mléku, ke konci vmíchat celou dávku cukru až se rozpustí, pak centimetrový proužek másla také pořádně promíchat, až se rozpustí a buď připlácnout na povrch potravinovou fólii a nechat prochladnout, nebo já dám kastrólek do studené vodní lázně a míchám až pudink prochladne. Ale ne úplně do studena, nechávám ho vlažný, tak abych prstem necítila, že je teplý, ale ještě nebyl studený :o) Přendám do mísy, prošlehám dohladka a po kouskách zašlehávám změklé máslo.
Jovo krém : 2 Ramy Cremefine, cukr moučku a Smetafix ušlehat do hodně tuha a pak vešlehat jogurt. Hotovo :o) můžeme promazávat.
Kopretinky, lístečky a motýlky jsem měla udělané den dopředu. Po vymodelování jsou poprášené perleťovou prachovou barvu pro oživení.
Spodní i vrchní korpus prořízlý dvakrát. Ten plát, který je rovný (dno formy) nechávám jako horní. Pak první plát pomažu rozmíchanou marmeládou, po okraji udělám mantinel z máslovopudinkového krému (dělám jen pro celkové zpevnění dortu, aby se mi lépe přesouval na konečnou podložku a vydržel převoz k oslavenci :o)) pak dám na chvíli do ledničky ztuhnout, mezitím stejným způsobem nachystám spodní plát od druhého patra, vytáhnu ztuhnutý z ledničky a vložím tam ten menší, pak na větší namatlám jovo krém, poskládám kolečka banánů, přiklopím druhým plátem, pokropím broskvovou šťávou z kompotu, udělám dokola mantinel, dám ztuhnout do ledničky, vyndám menší korpus a pokračuji stejně jako u většího. Druhou vrstvu prokládám broskvema, třetí banánem. Až mám všechno promazané, dám ztuhnout do ledničky. Pak vyndám ten větší, obmažu máslovopudinkovým krémem boky a vrch, boky osypu čokoládovými šupinkami a dám ztuhnout do ledničky. Menší vyndám, omažu máslovopudinkovým krémem boky a vrch a oblepím vykrájenými lístečky ze zelené potahovky. Pak kolem okraje lisem na česnek namačkat travičku a do ní vždy na bobek krému vmáčknout kopretinku a lístečky. Dát ztuhnout do ledničky. Pak vyndat oba díly, posadit menší na větší a dozdobit okraj spodního kopretinama a lístečkama.
Na šatečky pro panenku vykrojit kolo ze silnějšího plátu potahovky, dozdobit okraje, vykrojit malé kolečko uprostřed, opatrně provléknout panenku, umačkat sukénku kolem pasu a dodělat živůtek. Dozdobit kytičkama a poprášit perleťovou prachovou barvou. Pak ještě kabelečku a kyti do vlásků. Posadit panenku na vrch dortu, kapkou máslovopudinkového krému přidělat motýlky a dát vychladit.
zepředu
shora
detail panenky
detail motýlek a kopretiny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé