Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Cuketová "nádivka" - výborná

0.0
Cuketová "nádivka" - výborná

Potřebné ingredience

1-2 cukety(záleží na velikosti), 3-4 vejce, 100 g tuku, 200 g uzeniny , 4-6 lžic mléka, sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, 4-5 stroužků česneku, 1/4 prášku do pečiva,strouhanka - přiměřeně asi tak 1-1,5 skleničky

Postup přípravy

Cukety nastrouhat nahrubo, osolit a nechat stát asi 15 minut, než pustí vodu, tu potom slejeme. Přidáme rozpuštěný tuk, žloutky,drobně nakrájenou uzeninu, dle potřeby trochu mléka, koření dle chuti (ze zkušenosti poradím, že kořeního raději více, cuketa je samotná dost bez chuti), hlavně česnek, ten je tam nutný.Přidáme prášek do pečiva,hodně promícháme a přidáme sníh z bílků, opět opatrně promícháme a nakonec zahustíme strouhankou. Těsto nesmí být moc řídké, spíše takové lepivé, ale polotuhé. Dáme do vymaštěného pekáčku vysypaného strouhankou a pečeme při 180 st asi tak 40 minut. Podáváme se salátem nebo kyselou okurkou.


Suroviny se dají přidávat různé, záleží, co kdo má rád (třeba strouhaný celer,mrkev, bazalka,strouhaný sýr nebo niva) - prostě fantaziii a chutím se meze nekladou !!!!

Snad zachutná i Vám.

Právě vloženo do trouby

A tady už upečená

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie