BORŮVKOVÁ KOSTKA
Potřebné ingredience
Je to řez na způsob jahodového dortu (smetanové želé),ten mám v receptech, jen je z borůvkové marmelády.Kdo chce nebo spíš nechce péct piškot lze místo korpusu použít cukrářské piškoty. KORPUS : 5 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg polohrubá mouka,ráfek(můj má cca24x34 cm) nebo menší hluboký plech. NÁPLŃ : 2 marmelády,3 smetany na šlehání 33% po 250 ml,2 želatinové ztužovače dr.oetker ŽELÉ :2 cukrárenské želé ,900ml vody,cukr .
Postup přípravy
suroviny
upečený korpus v ráfku cca 34x24 cm,lze upéct a následně dodělat v hlubším plechu,nebo místo korpusu vyskládat cukr piškoty
korpus prokrojíme,ale nemusíme jestli je hodně nízký,promažeme marmeládou,slepíme,a vrátíme do ráfku
1/zbytek marmelády dáme do velké mísy 2/ušleháme 3 šlehačky 3/ připravíme podle návodu želat.ztužovač
do marmelády nalejeme připravený ztužovač dobře rozšleháme,přidáme ušlehanou šlehačku a opět dobře (hlavně od dna) rozmícháme
nalejeme a uhladíme na korpus,dáme chladit-nejlépe přes noc
podle návodupřipravit 2 cukr.želé (já ještě přibarvuji barvou) nechat trochu vystydnout
naběračkou nalít na náplň a dát opět schladit
nakrájet
nazdobit ještě ušlehanou šlehačkou se ztužovačem šlehačky a sníst!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé