(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ
Potřebné ingredience
500g kuřecích steh.řízků(může být i vepř.plecko,kýta,záleží kdo co má rád,ale z kuřecího je to rychlejší) 1 cibule,100g gothaje(nebo jakékoliv párky),50g anglické,2 kyselé okurky,plnotučná hořčice,olej,sůl,pepř,zak.smetana,mouka,mléko,masox
Postup přípravy
Na cibulce osmahneme anglickou nakrájenou na malé kostičky,přidáme maso,až se zatáhne posolíme,opepříme,přidáme 2-3lžíce hořčice,trochu orestujeme a zalijeme vodou.Přidáme salám,okurek vše pokrájené na kostky a trochu povaříme(pokud děláme z vepř.masa,musíme vařit maso až je skoro měkké a pak přidáváme salám s okurkem).Pak si ze zákysky,mouky a mléka připravíme zaklechtku,vlijeme jí do hrnce a povaříme asi 15-20min.Podáváme s knedlíkem,já jí mám ráda i s bramborem.Nám jí vařila babička,která pochází od Nové Paky,už jak jsem byla malá,receptík dědíme.Doufám že vám bude chutnat tak jako nám ,o)).
příprava
cibulka s anglickou už bublá
masíčko se zatahuje
osolené,okořeněné a přidaná hořčice
zalijeme vodou,přidáme kostku masoxu
uděláme si zaklechtku
vlejeme do hrnce
povaříme
tak a hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 4. 2013, 14:38
ela4ground
(upraveno)
26. 4. 2013, 13:13
Je to dobré, hlavně rychlé a jednoduché, dneska jsem dělala s domácím knedlíkem bo ho dcerka miluje. Jediné co mi tam nechutnalo, byl ten gothaj, nevím proč mě to nenapadlo, je mi nesympatický i ve španělských ptáčcích, příště dám párek
11Lola
(upraveno)
26. 1. 2012, 21:18
Co kdybych místo okurky dala houby? Mě je ta okurka prostě nesympatická a kvůli ní nejím ani španělský ptáčky
zdenda8
(upraveno)
4. 2. 2012, 16:33
@11Lola
Omlouvám se,že píšu až teď .No myslím,že klidně ty houby můžete dát,já to takhle nezkoušela,ale myslím,že se to tím nezkazí .Pokud jste už zkoušela vařit,písněte jak to dopadlo
Vera N
(upraveno)
26. 1. 2012, 15:37
zdenda8
(upraveno)
4. 2. 2012, 16:33
@Vera N
Díky
sarkatom
(upraveno)
7. 1. 2012, 11:26
Výborné!! Jak to, že mě to nenapadlo dřív?? Španělské ptáčky dělám dost často, nejen z hovězího, ale i z vepřové kýty nabo krůtích prsou. Dnes jsem dělala z krůtího masa, je to výborné! Vylepšila jsem to dvěma stroužky česneku a troškou mleté papriky. K tomu domácí houskový knedlík podle receptu z MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=5322
zdenda8
(upraveno)
4. 2. 2012, 16:35
@sarkatom
Děkuji .Noo z česnekem a paprikou to může být výborné,to určitě vyzkouším
kykina
(upraveno)
27. 10. 2011, 7:45
Tak to jsou španělské ptáčky v roztroušeném stavu ( takto je dělám již spoustu let a jsou vynikající) akorát bez vařeného vejce,které do špan. ptáčků patří.
andy1989
(upraveno)
22. 9. 2011, 10:49
Dneska vaříme, už to bublá na plotně, dělám z vepřového, tak dám vědět, jak jsem dopadla u strávníků
zdenda8
(upraveno)
22. 9. 2011, 15:21
@andy1989
Tak jak?Chutnalo vám?Doufám,že jo .Přeji hezký den
andy1989
(upraveno)
19. 10. 2011, 9:00
@zdenda8
/plně jsem zapomněla podat info, bylo to výborné, prostě žrádýlko Dnes vaříme zase
zdenda8
(upraveno)
26. 10. 2011, 20:21
@andy1989
Jééééé tak to jste mě potěšila .Děkuji .
Fressia
(upraveno)
14. 8. 2011, 20:26
Je to moc dobré a syté jídlo.
zdenda8
(upraveno)
15. 8. 2011, 13:16
@Fressia
Mockrát děkuji za pochvalu .Mějte se .
Evelyn123
(upraveno)
29. 7. 2011, 14:54
Zdeni, a já z Krkonoš a neznám tuto dobrůtku Právě přemýšlím co zítra k obědu a už vím děkuji za recept
zdenda8
(upraveno)
14. 8. 2011, 15:36
@Evelyn123
Tak co Evi,zkoušela jste?Jestli ano,doufám,že chutnala.Určitě není za co děkovat .Ještě další dobrůtku z Krkonoš milujeme,kyselo z toho jsme unešení.Mějte se krásně .
Evelyn123
(upraveno)
17. 8. 2011, 14:18
@zdenda8
Hezký den Zdeni, už jsem vařila dvakrát a opravdu moc dobré a hlavně já se můžu upapat Moc mi toto jídlo chutná hlavně s rýží a už z našeho jídelníčku nezmizne. A Zdeni, skutečně mám za co děkovat Krkonošské kyselo se tady hodně vaří v hospůdkách a hlavně v horských boudách, kam si na něj občas zajdeme. Mějte se moc hezky
zdenda8
(upraveno)
21. 8. 2011, 14:20
@Evelyn123
Taky vám přeji hezký slunečný den Evi.Moc mě potěšila vaše slova chvály,děkuji ,krásně se to čte .
novackova
(upraveno)
27. 7. 2011, 21:43
zítra jdu do ní
zdenda8
(upraveno)
29. 7. 2011, 14:12
@novackova
No určitě zkuste,pisněte jak vám chutnala.
SONULKA
(upraveno)
2. 6. 2011, 16:36
zdenda8
(upraveno)
27. 7. 2011, 20:43
@SONULKA
Díky.
Mach
(upraveno)
22. 3. 2011, 8:40
Zdenko,včera jsem tohle vařila a musím říct,že jsme si všichni moc pochutnali .Výborné .
zdenda8
(upraveno)
27. 7. 2011, 20:41
@Mach
Moc vám děkuji .
jajina11
(upraveno)
28. 2. 2011, 14:51
Dobrý den ,minulý týden jsem uvařila z vepř.plecka,k tomu domácí knedlík a můžu jen pět chvááááááálu.SUPR JIDLO .Manžel mlaskal a vzpomínal na dětství,synátor (18) vylízal talíř a malé sluníčko (2) obědvalo i večeřelo a kdyby zůstalo tak snad i snídá . Moc děkuji!!!!!
zdenda8
(upraveno)
4. 3. 2011, 22:27
@jajina11
Hezký večer,jééééé mockrát děkuji za chválu .Mám radost,že celé vaší rodince chutnalo,moc mě to potěšilo .Mějte se krásně .
ajkammm
(upraveno)
22. 2. 2011, 22:20
vyzkouším
zdenda8
(upraveno)
4. 3. 2011, 22:28
@ajkammm
Určitě vyzkoušejte a pak pisněte.
myskary
(upraveno)
9. 2. 2011, 21:15
Dobrý večer chci se zeptat to maso nakrájet na kousky že???
zdenda8
(upraveno)
11. 2. 2011, 9:48
@myskary
Krásné dopoledne,ano masíčko nakrájet na kousky a záleží jen na vás na jak velké.Pěkný den
myskary
(upraveno)
11. 2. 2011, 10:50
@zdenda8
Dobrý den.Včera jsem ji dělalal a k vaší omáčce není co dodat je naprosto úžasná,božská,famozní,prostě mňamka všem nám chutnala a příští týden ji budu dělat znova ...
zdenda8
(upraveno)
11. 2. 2011, 20:02
@myskary
Dobrý večer,Jééééé mockrát děkuji za krásný komentář .Jsem ráda,že vám tak moc chutnala,moc jste mě potěšila .Mějte se krásně,hezký večer .
vlkovka
(upraveno)
10. 1. 2011, 14:08
Včera byla k nedělnímu obědu a musím jen a jen chvlálit . Omáčka je výborná . Děkuji za prima receptík. Petra
zdenda8
(upraveno)
10. 1. 2011, 21:02
@vlkovka
Jsem šťastná,že vám chutnalo .Mockrát děkuji za pěkný komentářík,mějte se krásně
Sifa
(upraveno)
4. 12. 2010, 13:04
Dneska byla k obědu, výborný výborný výborný
zdenda8
(upraveno)
8. 12. 2010, 8:40
@Sifa
Mockrát vám děkuji
macnel
(upraveno)
15. 9. 2010, 13:13
Včera jsem navařila a moc děkuji za receptík. Je super, moc chutnalo i mým rodičům. Rychlovka a hlavně i chuťovka. Iva
zdenda8
(upraveno)
15. 9. 2010, 19:19
@macnel
Mockrát děkuji ,mám radost,že vám chutnalo .Mějte se krásně
Nikyna8
(upraveno)
12. 9. 2010, 11:40
Tak dnesk jsem uvařila Krakonošovo tajemství a musím říct že to nemá chybu,fantastické moc děkuji za recept. Dělala jsem z krůtího masa a bomba.Rychle uvařeno už teď vím že budu vařit častěji. Moc moc děkuji
zdenda8
(upraveno)
12. 9. 2010, 19:29
@Nikyna8
Není vůbec zač ,jsem moc ráda že vám chutnalo .Máte pravdu z jakéhokoliv drůbežího masa je to rychlý a dobrý obídek.Mějte se krásně
nekup to
(upraveno)
11. 9. 2010, 9:13
Tak suroviny nakoupeny a jdu na to, pak písnu jak se podařilo
nekup to
(upraveno)
11. 9. 2010, 11:32
@nekup to
Tak je uvařeno a je to opravdu dobrota. Budeme vařit častěji . Dáša
zdenda8
(upraveno)
12. 9. 2010, 19:30
@nekup to
Děkuji.Jsem moc moc ráda,že vám chutnalo .Mějte se krásně .