(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Čalovský guláš
Potřebné ingredience
Cibule, 2stroužky česneku, zelená paprika, 2rajče (v podstatě veškerá podobná zelenina - dávám co zbyde v lednici, i pórek nebo kyselý okurek), mletou sl papriku, asi 30dkg vepř.masa - kýta nebo plecko
Postup přípravy
Cibuli na kostičky a ostatní pokrátou zeleninu osmahnout na oleji a zalít vodou, aby změkla. Mezitím na pánvi osmažit masiko na kostičky, sypnout jen solí nebo dokořenit (já dávám Harmonie chuti), kmín, zasypat sladkou paprikou - dala jsem 3vrchovaté kávové lžičky a taktéž zalít vodou.
Po změknutí zeleniny rozmixovat na kašičku a přilít do masa, to dusit do měkka, hodinku. Není třeba zahušťovat, zeleninka se o to postará, pouze dochutit solí nebo podobným kořením dle vlastní chuti, dala jsem i čtvrt kostečky masoxu.
Jako příloha se hodí jak knedlíky tak i rýže. Dávám přednost rýži.
Po změknutí zeleniny rozmixovat na kašičku a přilít do masa, to dusit do měkka, hodinku. Není třeba zahušťovat, zeleninka se o to postará, pouze dochutit solí nebo podobným kořením dle vlastní chuti, dala jsem i čtvrt kostečky masoxu.
Jako příloha se hodí jak knedlíky tak i rýže. Dávám přednost rýži.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé