(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Pravý hovězí guláš

Potřebné ingredience
750 g hovězí maso - kližka nebo přední, 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu), sádlo nebo olej, rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu), mletá sladká paprika, majoránka, hladká mouka, brambora, 2 stroužky česneku a sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji -. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak. Chvilku ještě osmahneme a trochu podlijeme vodou.Maso nakrájené na větší kousky nasypeme do základu aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky. a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dusíme, dokud maso není skoro měkké, cca hodinu. Průběžně přiléváme dle potřeby horkou vodu (nikoli bujón ani vývar), dochucujeme majoránkou. Pokud guláš ještě potřebuje zahustit, po hodině dušení nastrouháme najemno bramboru a dáme do guláše, vařímeještě půl hodiny. brambora se rozvaří a zahustí ho. Lze zahustit i chlebovou střídou, pak zahušťujeme až 10 minut před koncem varu.Na konci vaření přidáme dle chuti 2 prolisované stroužky česneku, dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, posypané nakrájenou cibulí.
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, posypané nakrájenou cibulí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nekup to
(upraveno)
7. 4. 2018, 7:37
Dneska zkusím

nahlásit
Jaja83
(upraveno)
23. 7. 2012, 14:00
Dělala jsem Váš guláš již několikrát a je výborný, manžel si ho nemůže vynachválit, děkuji


nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
2. 2. 2011, 8:08
Dělala jsem gulášek podle vašeho receptíku a je mňam-díky Alča

nahlásit