Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Jednoduchý a vynikající chléb!!!!!!!!!! BEZ ZADĚLÁVÁNÍ

0.0
Jednoduchý a vynikající chléb!!!!!!!!!! BEZ ZADĚLÁVÁNÍ

Potřebné ingredience

Recept je převzatý od pana Cuketky ale mohu doporučit, suroviny: 3 hrnky hladké mouky + na poprášení, 1/4 lžičky instantního droždí, 1 a 1/4 lžičky soli, 1,5 hrnku vody, kukuřičný šrot nebo otruby na posypání ale nemusí být, litinový hrnec - kulatý, já použila smaltový

Postup přípravy

Suché suroviny smícháme v hluboké míse, pak přilijeme vlažnou vodu a jen tak halabala zamícháme rukou, nezaděláváme!!!. Mísu zakryjeme fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 12- 18 hod. já nechala 17 hodin. Poté těsto vyškrábneme nadobře pomoučněný vál a třikrát přeložíme, necháme 15 min odpočinout, poté se pokusíme z těsta vytvořit kouli kterou přendáme mezi dvě dobře pomoučněné utěrky, těsto lze posypat šrotem, nebo otrubami, já použila celozrnou žitnou mouku. Necháme dvě hoďky odpočinout. 1/2 hodiny před koncem si rozpálíme troubu na 230 stupňů do které hned od začátku vložíme prázdný kastrol i s poklicí. Po 1/2 hodině vyndáme kastrol a rychlím hmatem do něj vložíme chléb a zaklopíme a šup do trouby. Pečeme zakryté 30 min a poté odklopíme a pečeme 15 -30 min dle požadované barvy kůrky. Já měla hotovo za 20 min v horkovzdušné troubě. Poté chléb vyndáme na mřížku a necháme vychladnout. Kůrka je krásně křupavá a uvnitř je chleba supr nadýchaný, nejlepší jaký jsem jedla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanakub 8. 8. 2010, 22:22
Taky jsem ho dělala, je to sice zdlouhavé, ale výsledek stojí za to. Zkoušela jsem z jeho stránek i bagety a taky jsou vynikající. (Y)
Marphy 9. 8. 2010, 10:52
@Hanakub a pekla ste bagety na tom kameni jak tam píše, nebo na plechu? Taky bych je chtěla zkusit ale nechce se mi kupovat kvůli tomu kámen.
Hanakub 19. 8. 2010, 20:38
@Marphy Pekla jsem je normálně na plechu a byly super. Krásně křupavý.
J 1 8. 8. 2010, 20:44
To zní zajímavě (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie