(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Jitrocelový sirup
Potřebné ingredience
jitrocel. lístky, krupicový cukr
Postup přípravy
Natrháme větší množství jitrocelových lístků, dobře opereme a nakrájíme (natrháme) na drobné kousky.
Do čisté sklenice pak střídavě mačkáme vrstvu listů a vrstvu cukru. Poslední vrstva je cukr. Sklenice zakryjeme celofánem a zavážeme. Necháme ji stát na sluníčku 3-4 týdny. Jitrocel. listy pustí šťávu, která postupně ztmavne. Tu potom slijeme přes cedník do kastrolu a necháme přejít varem. Zchladlý sirup nalijeme do lahviček a uložíme.
Užívá se 3x denně polévková lžíce sirupu, jako pomocný prostředek proti kašli.
Do čisté sklenice pak střídavě mačkáme vrstvu listů a vrstvu cukru. Poslední vrstva je cukr. Sklenice zakryjeme celofánem a zavážeme. Necháme ji stát na sluníčku 3-4 týdny. Jitrocel. listy pustí šťávu, která postupně ztmavne. Tu potom slijeme přes cedník do kastrolu a necháme přejít varem. Zchladlý sirup nalijeme do lahviček a uložíme.
Užívá se 3x denně polévková lžíce sirupu, jako pomocný prostředek proti kašli.
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pitersonic1
(upraveno)
10. 9. 2010, 18:50
Prosím Vás jakou trvanlivost má sirup?
dofik
(upraveno)
19. 9. 2010, 15:46
@pitersonic1
Dávám do lednice a vydrží mi celou zimu.