(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kejda
Potřebné ingredience
piškoty, 1 šlehačka, 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, ovoce
Postup přípravy
V létě určitě oblíbený, osvěžující moučník - u nás mu říkáme kejda, protože se mi ho nedaří nějak inteligentně servírovat, vždy to na talířek tak nějak "kydnu". Naši známí tomu zase říkají "dobrůtka" :-). Do ušlehané šlehačky postupně vmícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Do vhodné nádoby naskládáme piškoty, dáme vrstvu krému a poklademe ovocem. Opět pomázneme krémem, dáme další piškotovou vrstvu a končíme krémem. Posypeme kakakem nebo strouhanou čokoládou a necháme uležet, aby piškoty změkly.
Piškoty, krém, .....
... ovoce, znovu krém ....
.... piškoty, krém a posypat - omlouvám se za rozmáznuté fotky :-(
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
alca.T
(upraveno)
7. 8. 2010, 13:18
taky dělám úplně stejně je výborný
ivana.king
(upraveno)
8. 8. 2010, 0:53
@alca.T
Dřív jsem dělávala jenom s tou zakysankou, ale se šlehačkou to je daleko lepší