Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

Vaječný bagel - (tento recept jsem dostala,tak se podělím)-naše kobliha

0.0
Vaječný bagel  -  (tento recept jsem dostala,tak se podělím)-naše kobliha

Potřebné ingredience

2 balení sušených kvasnic,2 šálky horké vody,3 lžíce cukru,3 lžíce soli,2 vejce,1 žloutek-na potření,6 šálků hladké mouky (jde i polohrubá),1 až 1 a 1/2 lžičky sušených plátků cibule-(není nutný).

Postup přípravy

Nejdříve si ve vodě teplé rozpustíme kvásek a to tak, že přidáme cukr a sůl +kvasnice,pak dolijeme vodu a přidáme 2 vejce do kvásku.Přidáme 4 šálky mouky promíchanou kypřic.práškami a vymícháme hladké těsto cca 15 minut.Těsto necháme vykynout v teple a pak rozdělíme na 20 kusů stejně velké díly.Každé to těsto zvlášť ještě prohněteme pomocí mouky a pak uděláme koule.Vtlačíme do středu každé koule prst a otočíme kolem prstu,až vytvoříme prstencový vzhled bagelu( asi jako věneček),uprostřed s dírou.Díra je asi 2,5 cm a těsto ma průměr cca 7,5cm.Necháme ještě vykynout cca 20minut.Vytvarované těsto vkládáme do hrnce s 3litry horké vody a to tak že na lžíci nabereme cukr a těsto a opatrně vložíme do vařicí vody.Vaříme vždy po 4-5 kusech najednou.Po 4minutách obrátíme a dovaříme ještě 4minuty.Vyjímáme s cedníkem a vkládáme na papírové ubrousky aby se bageli osušili.Rozmícháme žloutek s lžící vody a napěníme vidličkou a všechny bageli potíráme štětečkou-(pomašličkujeme).Vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200°C asi tak 20-30minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žabada 7. 8. 2010, 5:50
*-) nebyla by fotodokumentace, prosím? proč se dává na lžíci cukr a jaký a kolik, když se to dává vařit? a to ta poslední várka se vaří v nejsladší vodě? *-) a co s tou cibulí? to je otázek, že? *-) (hello) (hello) (hello)
Viko 18. 8. 2010, 17:46
@žabada cukr se dává aby se těsto nelepilo,až je budu zase dělat přidám foto,jsou opravdu moc dobré |:o) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie