Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

UHERSKÉ ZELÍ

0.0
UHERSKÉ ZELÍ

Potřebné ingredience

Recept na uherské zelí 25. 2. 2010 - Zelí, mleté, zelí, mleté... Zapečený sendvič z více vrstev vařeného zelí s osmahnutou cibulkou a mletého masa skutečně zve ke stolu prostřenému ve Velké maďarské nížině. Jó étvágyat (dobrou chuť)! Potřebujeme · 0,75 kg kysaného zelí · 600 g mletého masa (libový bůč· ek napůl s hovězím) · sůl, pepř · lžíci mletého kmínu · 120 g sádla · lžíci mleté sladké papriky · 2 lžíce hladké mouky · 5 vajec · 200 ml mléka · 2 cibule

Postup přípravy

Jak na to:
Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí.
Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku.
Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě.
Podávejte s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajkammm 3. 8. 2010, 18:23
to vypadá dobře (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie