(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Fazolová musaka
Potřebné ingredience
fazole nebo sójové boby, 4 vajíčko uvařená natvrdo (ideální dělat v době velikonoc), koření - nejlépe saturejka, tymián, majoránka, bazalka - jsou proti nadýmání, sůl, mletá paprika, 2 vejce (čerstvá), 2dcl mléka, strouhaný sýr, olivový olej
Postup přípravy
Fazole nebo boby přes noc namočíme, druhý den v nové vodě uvaříme doměkka. Na kolečka rozkrájíme natvrdo uvařená vajíčka. Do vymaštěného pekáčku dáme vrstvu fazolí, osolíme, okořeníme, opaprikujeme, pak dáme vrstvu vajíček natvrdo, nastrouháme sýr, pokapeme olivovým olejem. Vrstvy pak opakujeme až do vyčerpání surovin. Nakonec zalijeme 2 vejci rozšlehanými v mléce a asi půl hodinky zapékáme.
jednoduché, levné, úžasně dobré :-)
jednoduché, levné, úžasně dobré :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé