Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

ČESKÉ BUCHTY

0.0
ČESKÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky,30 g droždí ,100 g cukru,1/4 l mléka ,5 g soli , 2 žloutky ,100 g másla

Postup přípravy

Nejprve si připravíme droždí.Vložíme je do misky ,posypeme lžičkou moučového cukru a rozmícháme až do rozpuštění.Přidáme 2 lžíce mouky,2 dl vlažného mléka připravíme kvásek,který trochu posypeme moukou,zakryjeme utěrkou a necháme kynout.Zbylou mouku v míse promícháme se solí a zbytkem cukru.V takto připravené mouce uděláme důlek a do něho dáme vykynutý kvásek.Ve zbylém mléce rozkvedláme 2 žloutky a postupně je za stálého míchání přidáváme k mouce s kváskem.Na závěr přidáme nahřáté řídké máslo a vše důkladně zpracujeme a necháme vykynout.Po vykynutí na válu rozválíme na zhruba 1 1/2 cm silnou placku.Z ní nakrájíme čtvercové díly asi 10 cm velké a do jejich středu klademe ovoce nebo připravenou náplň.Čtvercové kousky pak spojíme růžky do tvaru buchtiček,které skládáme k sobě uzavřenou stranou na máslem vymaštěný pekáč,přičemž každou z nich po všech stranách potřeme rozpuštěným máslem,aby se po upečení dobře oddělovaly.Pak je dáme vykynout.Vykynuté ještě jednou potřeme máslem a při střední teplotě pečeme 20-30 minut v troubě.Buchty ještě teplé vyklopíme,vychladlé oddělíme od sebe a pocukrujeme.


TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
350 g měkkého tvarohu,50 g másla,60 g cukru s vanilkou,20 g srouhanky,2 vejce,lžíce mléka

Utřeme máslo,cukr a žloutky do pěny,přidáme prolisovaný tvaroh,vanilkový cukr a strouhanku,jeli směs příliš hustá,zředíme ji trochou mléka a pak vmícháme sníh ušlehaný z bílků.Do náplně můžeme přidat 20 g rozinek,30 g piškotového drobení a případně i lžičku rumu.




MAKOVÁ NÁPLŇ:
120 g máku, 1/2 l mléka, 70 g cukru,lžička vanilkového cukru,kousek másla, trochu citronové kůry,mleté skořice či kousek čokolády

Mák umeleme,pak v hrnečku promísíme s cukrem a mlékem a uvaříme doměkka.Poté v misce promísíme uvařený mák s kouskem másla,okořeníme a můžeme přidat kousíček nastrouhané čokolády.Nádivku používáme dobře vychladlou.



POVIDLOVÁ NÁPLŇ:
200 g povidel , 100 g cukru , lžička rumu , špetka mleté skořice

V misce promícháme povidla,cukr,rum a skořici.Jsou li povidla příliš hustá ,můžeme vše rozředit troškou vlažné vody nebo mléka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie