(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Kopřivový sirup
Potřebné ingredience
100g kyseliny citronové,2kg cukru,2-3 omyté a pokrájené citrony,100 stonků mladých kopřiv,2 l.vody
Postup přípravy
Kopřivy,pokrájené citrony a kys.citronovou vložíme do sklenice se širokým hrdlem a zalejeme vodou.
Za občasného promýchání necháme luhovat 24 hodin.Druhý den přecedíme přes plátýnko,svaříme s cukrem a plníme do lahví.
Tento recept mám od kamarádky....kde jsem měla možnost tuto specialitu ochutnat :-)))).
Dovoluji si podotknout,že nápoj z této št´ávy doplněný ledem a plátkem citronu je lahodný.....a to jsem zmlsaná.
Za občasného promýchání necháme luhovat 24 hodin.Druhý den přecedíme přes plátýnko,svaříme s cukrem a plníme do lahví.
Tento recept mám od kamarádky....kde jsem měla možnost tuto specialitu ochutnat :-)))).
Dovoluji si podotknout,že nápoj z této št´ávy doplněný ledem a plátkem citronu je lahodný.....a to jsem zmlsaná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babkamt
(upraveno)
27. 4. 2014, 19:37
Zaujímavý recept.
novackova
(upraveno)
27. 4. 2014, 18:33
jdu na to
aluna8
(upraveno)
27. 4. 2014, 17:29
DNES JSEM DĚLALA TENTO SIRUP,JE VYNIKAJÍCÍ,OPRAVDU OSVĚŽUJÍCÍ.DĚLALA JSEM Z 1 1/2 DÁVKY,MĚLA JSEM TOHO 5,5 L.KDYŽ JSEM VIDĚLA KOLIK TOHO JE,TAK JSEM HO RADĚJI ZAVAŘILA, ABY SE NEZKAZIL.DĚKUJI ZA RECEPT.
@Pavla
(upraveno)
25. 5. 2012, 11:04
Mňam, to zní dobře. Mám kopřivy moc ráda. Dělám si čaj a sušené přidávám do chleba
Petradoldy
(upraveno)
7. 5. 2012, 15:45
Loni se opravdu vyvedl, letos dělám dvojitou dávku
hrusticka84
(upraveno)
8. 5. 2012, 20:30
@Petradoldy
Jsem ráda,že chutná
hrusticka84
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:44
Půl roku na mateřský a takový věci to se mnou dělá
žingi
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:45
@hrusticka84
nic se neděje
žingi
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:09
pardon,můžete jen změnit název na sirup
hlavca
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:09
opravte si prosím název,sirup je s měkkým i
žingi
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:10
@hlavca
vidím,že nás to vidělo víc
Lenpod
(upraveno)
12. 8. 2010, 13:34
@žingi
Dříve se používal opravdu s tvrdým "y" - syrup. A nejsem si zcela jistá, jestli ještě dnes nejsou správné obě varianty, jak to u některách slov bývá....
monka229
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:08
dělám už několik let, opravdu výborná věc, jen si v kastrolu převařím vodu, přidám kopřivy a citrony a po 24 hodinách přidám kys. citronovou (dávám jen 7 dkg) a rozpustím cukr