Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Dort Barbie

0.0
Dort Barbie

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 dcl oleje, 2 dcl mléka Krém: 200 g másla, 100 g moučky, 2,5 dcl mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku

Postup přípravy

Korpusu i krému je třeba dvojnásobné množství!
Ingredience na 1 korpus smícháme a nalijeme do vymazané velké bábovkové formy. Pečeme při 180 st. asi 30 min. 2 korpus dáme do kulaté formy a pečeme stejně jako bábovku. Je toho třeba tolik, protože panenka je vysoká. Nejlépe udělat den před zdobením. Kulatý korpus rozkrojíme na dva a bábovku na tři pláty a prokládáme krémem, který si uděláme takto: z pudinkového prášku a mléka uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme ho prochladnout (občas promíchneme, aby se nevytvořil škraloup při chladnutí, nebo ho přiklopíme poklicí). Změklé máslo ušleháme s cukrem. Do máslové směsi po malých částech dobře zašleháme prochladlý pudink.
Do spodu dáme kulatý korpus a na něj vršíme plátky z bábovky, posléze do prostředka zapíchneme barbie a začneme zdobit krémem po vrchnu cukrářským sáčkem. Pokud chceme vícebarevný krém , obarvíme troškou potravinářské barvy. Chce to trošku trpělivosti, ale pak to stojí za to :-) Hodně štěstí :-))

pozn. z tohoto těsta na korpus a krému tvořím všechny své dortíky :-)

První pokus o dort

Další :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie