Vepřová kýta vcelku, v troubě - fakt není suchá !!!!! Bez práce!!!!
Potřebné ingredience
Kus vepřové kýty - měla jsem 3/4 kila. 1 bílý jogurt-jakýkoli 250g. Grilovací koření - dala jsem necelý sáček koření na grilovaný sýr. Polévková lžíce sojové omáčky - nemusí být. Čajová lžička sušeného česneku. Sůl. Lze dát koření dle vlastní chuti!!!! Alobal-používám ten superpevný grilovací. Zapékací velká miska nebo pekáč s poklicí.
Postup přípravy
V hrnku si smícháme jogurt se vším kořením. Ustřihneme velký kus alobalu. Maso natřeme z jedné strany, tou položíme na alobal a donatíráme ze všech stran.
Důkladně zabalíme "jako dáreček", ale necháme okolo masa volný prostor.Boční strany zamotáme směrem nahoru,aby nevytekla šťáva.
Přendáme do mísy, zakryjeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě, na cca 220st. Pekla jsem 1,5 hodiny, pak troubu vypla a nechala dojít ještě asi 1,5hod.
Při otvírání sem nejdřív udělala malou dírku naboku a slila šťávu. Pak jsem maso nakrájela a znova ponořila do té šťávy :-))) Je to výborné :-)
hotový rozbalený kus masa
jen sem napíchla vidličkou,a takhle se to loupe,je to úplně měkké
alobal, vůbec se to nepřipaluje, jen ten kraj,ala masa se to ani nedotklo
tolik šťávy - a to se ničím nepodlívá a nedává se žádný tuk !!!!
naporcované, a zpět ve vlastní šťávě
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé