(recept
si oblíbilo 200 návštěvníků)
Vepřová kýta vcelku, v troubě - fakt není suchá !!!!! Bez práce!!!!
Potřebné ingredience
Kus vepřové kýty - měla jsem 3/4 kila. 1 bílý jogurt-jakýkoli 250g. Grilovací koření - dala jsem necelý sáček koření na grilovaný sýr. Polévková lžíce sojové omáčky - nemusí být. Čajová lžička sušeného česneku. Sůl. Lze dát koření dle vlastní chuti!!!! Alobal-používám ten superpevný grilovací. Zapékací velká miska nebo pekáč s poklicí.
Postup přípravy
Maso omyjeme a osušíme.Posolíme ze všech stran.
V hrnku si smícháme jogurt se vším kořením. Ustřihneme velký kus alobalu. Maso natřeme z jedné strany, tou položíme na alobal a donatíráme ze všech stran.
Důkladně zabalíme "jako dáreček", ale necháme okolo masa volný prostor.Boční strany zamotáme směrem nahoru,aby nevytekla šťáva.
Přendáme do mísy, zakryjeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě, na cca 220st. Pekla jsem 1,5 hodiny, pak troubu vypla a nechala dojít ještě asi 1,5hod.
Při otvírání sem nejdřív udělala malou dírku naboku a slila šťávu. Pak jsem maso nakrájela a znova ponořila do té šťávy :-))) Je to výborné :-)
V hrnku si smícháme jogurt se vším kořením. Ustřihneme velký kus alobalu. Maso natřeme z jedné strany, tou položíme na alobal a donatíráme ze všech stran.
Důkladně zabalíme "jako dáreček", ale necháme okolo masa volný prostor.Boční strany zamotáme směrem nahoru,aby nevytekla šťáva.
Přendáme do mísy, zakryjeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě, na cca 220st. Pekla jsem 1,5 hodiny, pak troubu vypla a nechala dojít ještě asi 1,5hod.
Při otvírání sem nejdřív udělala malou dírku naboku a slila šťávu. Pak jsem maso nakrájela a znova ponořila do té šťávy :-))) Je to výborné :-)
hotový rozbalený kus masa
jen sem napíchla vidličkou,a takhle se to loupe,je to úplně měkké
alobal, vůbec se to nepřipaluje, jen ten kraj,ala masa se to ani nedotklo
tolik šťávy - a to se ničím nepodlívá a nedává se žádný tuk !!!!
naporcované, a zpět ve vlastní šťávě
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
domenica
(upraveno)
13. 1. 2019, 15:30
Naprosto vynikajici, diky za recept
malmar
(upraveno)
12. 11. 2018, 8:44
Mia 5
(upraveno)
10. 11. 2018, 20:19
Ája1
(upraveno)
10. 11. 2018, 15:54
Měli jsme dnes k obýdku, opravdu vynikající a měkoučké maso jako příloha byla rýže, ale příště zkusíme bramborovou kaši
Vojtula
(upraveno)
14. 11. 2016, 11:32
Irmicka
(upraveno)
17. 11. 2015, 13:55
Milá Petro C., Vaše vepřová kýta je nebe. Mohu doporučit všem. SUPER SUPER SUPER
ajkammm
(upraveno)
12. 10. 2015, 13:07
vyzkouším, díky
mumlina
(upraveno)
12. 10. 2015, 13:03
vyzkouším
novackova
(upraveno)
6. 10. 2015, 10:03
HoneyK
(upraveno)
5. 10. 2015, 20:35
Dobrý večer, děkuji za skvělý recept. Lepší kýtu jsme nikdy nejedli !! Opravdu úžasně měkká a šťavnatá. Prostě super.
laskonka333
(upraveno)
8. 3. 2014, 10:13
kickinka
(upraveno)
8. 3. 2014, 7:55
Dnes vyzkouším k obědu, jen nemám jogurt, tak budu improvizovat
vikina75
(upraveno)
10. 2. 2013, 12:32
Vynikající a téměř bezpracná záležitost, měla jsem plátky, tak jsem je naklepala a pekáček přikryla alobalem, pustilo hodně šťávičky, dokonalý. díky za inspiraci
simculla
(upraveno)
17. 1. 2013, 17:59
Tak mi to nedalo a musela jsem vyzkoušet.A musím říct, že je to opravdu mnamka
Trcklu
(upraveno)
12. 1. 2013, 19:43
Chci se zeptat jaká příloha je nej? Hodí se rýže? Děkuji, zítra plánuji oběd
JJMD
(upraveno)
10. 11. 2012, 13:50
Právě jsme dojedli, velký úspěch, moc dobré a opravdu bez práce. Maso se skoro ani nedalo nakrájet, jak se rozpadalo a bylo krásně šťavnaté. Moc děkuji, určitě jsem jej nedělala naposledy. Děkuji.
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 9. 2012, 17:07
jankalo
(upraveno)
23. 9. 2012, 20:04
Dnes som varila, mäsko je chutné, mäkkučké a šťavnaté. Veľmi dobrý recept. Skutočne bezprácny.
bebenicol
(upraveno)
15. 9. 2012, 11:50
Zkusila jsem a výborná mňamka!!! moc díky za inspiraci
brouk1975
(upraveno)
19. 4. 2012, 9:08
Pekla jsem v sobotu a bylo to výýýýýborný.Nezbylo.