Pomerančová semifreda
Potřebné ingredience
Kakaový korpus: 3 vejce, 120g moučk. cukru, kakao baj očko dosypat do 120g polohr. moukou, 3 PL teplé vody, 1/2 ČL PDP / pomerančová a višňová marmeláda - cca 100g, 1 tvaroh ve vaničce, 1 šlehačka 33%, želatinový ztužovač rozmíchaný v deci pomerančového džusu, 2 PL citr. šťávy + šlehačka se ztužovačem + ovoce + čokoláda
Postup přípravy
zbytečky marmelád - tentokrát pomerančová (moje byla hodně sladká) a trošku višňové
Pomixovanou marmeládu vešlehám do tvarohu.
Ochucený tvaroh (nahoře) spojím s ušlehanou šlehačkou.
Rychle vymíchám želatinový ztužovač s tekutinou (vodou nebo ovocnou šťávou) a za stálého šlehání (aby neudělal hrudky) přiliju do náplně.
Hotová náplň. Přidala jsem ještě trošku citr. šťávy, pomerančová marmeláda byla hodně sladká.
Těsto - utřít žloutky s cukrem a přišlehat vodu, ušlehat sníh z bílků, a obojí opatrně spojit s moukou s PDP a kakaem.
Upečeno, vykrojeno, naplněno. 6 oválků a 6 kapek (formy jsou od pana Filipa). Není to úplně po vršek, chtěla jsem korpus ještě poklást ovocem, ale... skleróza.
Po ztuhnutí a nazdobení.
Moje první semifreda.
Ještě vkládám foto formiček - vykrajovače plus dřevěný vytlačovač.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé