(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
NADÝCHANÉ ŘEZY - EXTRA LAHŮDKA Z BLESKU, ALE OPRAVDU NEMÁ CHYBU
![NADÝCHANÉ ŘEZY - EXTRA LAHŮDKA Z BLESKU, ALE OPRAVDU NEMÁ CHYBU](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/100724/19/j87676.jpg)
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 400 g polohrubé mouky, 1 sáček sušeného droždí, 75 g cukru krupice, 75 g změklého másla, 250 ml vlažného mléka, špetku soli
NAVRCH: 600 g meruněk (čerstvé, ale mohou být i kompotované z těch je to lepší bych řekla, ale klidně bych se nebála ani mandarinek či jahod¨), 1 sáček vanikového pudinku, 100 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 g zakysané smetany, 2 vejce, 2 balíčky vanilkového cukru
Postup přípravy
V mise rozmíchejte mouku s droždím, solí, cukrem a máslem. Přilijte vlažné mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte přikryté kynout cca hodinu. Připravte si jakékoliv ovoce. Podle návodu na obalu uvařte vanilkový pudink s mlékem a cukrem. Smíchejte zakysanou smetanu, polovinu cukru, žloutky a vanilkový cukr. K bílkům přijdete zbytek cukru a druhý vanilkový cukr a ušlehejte tuhý sníh, zlehka pak zapracujte do smetanové směsi. Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte, rozválejte na plát a pložte na vymazaný a vysypaný plech tak, aby vznikl okraj. Na těsto rozzetřete uvařený pudink a poklaďte ovocem. Navrch rozetřete smetanový krém. Koláč dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C cca 35 minut, ale záleží na troubě. Hotový nechte zchladnout v lednici a pak ho rozkrájejte na řezy....přeji dobrou chuť recept vypadá složitě, ale není zabere cca 40 minut přípravy, a hlavně stojí to za tu práci....
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100724/19/k120794.jpg)
TAKTO VYPADÁ CELÁ BUCHTA PO UPEČENÍ A VYCHLAZENÍ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080818/19/b3740-1219080636.jpg)
Ledura
(upraveno)
1. 10. 2010, 23:23
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)