(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
ÚŽASNÝ SYPANÝ JABLKOVÝ KOLÁČIK
Potřebné ingredience
Sypané cesto-mierka pohár=cca 2,5dcl 2 poháre hladkej múky, 1pohár hnedý cukor+1 pohár trstinový cukor /alebo 2 poháre trstinového cukru/, 2 poháre mletých vlašských orechov. Jablková zmes: cca 1,5 kg jabĺk môže aj trošku viac, citrón, 2 škoricové cukry, 1 pohár hrozienok namočených v rume, 250g masla, špaldové vločky.
Postup přípravy
Múku,cukor,orechy - spolu premiešame.
Jablká zbavíme šupky, nakrájame na hrubom strúhadle, pokapeme citrónovou šťavou.
Plech riadne vymastíme a vysypeme špaldovými vločkami.
Tretinu sypanej zmesi vysypeme na plech, na to polovicu jablkovej zmesi prstami rozdelíme na celú plochu.
Pridáme polovicu dávky hrozienok v rume, posypeme škoricovým cukrom.
Posypeme druhou tretinou sypanej zmesi, zase vrstvu jablkovej zmesi, hrozienka a škoricový cukor.
Tretiu tretinu prstami navrstvíme, a nakoniec celý povrch pokryjeme tenkými plátkami masla.
Pečieme na 180 stupňov cca 45-50 minút do hneda.
Koláčik nemá chybu ani teplý :-))))) ale lepšie je ho nechať dlhšie odležať, aby sa krásne všetko spojilo.
NEMÁ CHYBU!!!
Dobrú chuť :-))))
Jablká zbavíme šupky, nakrájame na hrubom strúhadle, pokapeme citrónovou šťavou.
Plech riadne vymastíme a vysypeme špaldovými vločkami.
Tretinu sypanej zmesi vysypeme na plech, na to polovicu jablkovej zmesi prstami rozdelíme na celú plochu.
Pridáme polovicu dávky hrozienok v rume, posypeme škoricovým cukrom.
Posypeme druhou tretinou sypanej zmesi, zase vrstvu jablkovej zmesi, hrozienka a škoricový cukor.
Tretiu tretinu prstami navrstvíme, a nakoniec celý povrch pokryjeme tenkými plátkami masla.
Pečieme na 180 stupňov cca 45-50 minút do hneda.
Koláčik nemá chybu ani teplý :-))))) ale lepšie je ho nechať dlhšie odležať, aby sa krásne všetko spojilo.
NEMÁ CHYBU!!!
Dobrú chuť :-))))
...vytiahnutý z rúry, už len čakám, že trošku vychladne a aspoň kúúúúúúúúsok :-)))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zetina
(upraveno)
7. 9. 2010, 17:31
Vypadá úžasně!!! Zítra koupím třtinový cukr a vyzkouším. Díky za receptík.
studiokatja
(upraveno)
8. 9. 2010, 7:08
@zetina
Ivanka. bola som teraz v Anglii a robila som dva plechy, zmizli za chvíľu . Inak ak koláčik vydrží, na druhý deň sa prepoja viac chute, ale nie je už taký chrumkavý. I nás zvyčajne sa zje ihneď ledva sa čaká kým vychladne Držím palce, a dúfam, že bude chutiť