Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

plněné drůbeží řízky

0.0
plněné drůbeží řízky

Potřebné ingredience

kuřecí (nebo krůtí) prsní řízky dle počtu strávníků, sýr cihla vcelku - na 5 řízků kupuji tak 250 g, šunkový salám vcelku - taky 250 g, máslo, příp. kousek hery, sůl, pepř, citron, trochu vegety, mohou být i žampiony

Postup přípravy

Řízky nakrojíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, pokapeme citronovou šťávou. Sýr a salám nakrájíme na špalíky, které - vždycky 2x sýr a 1x salám - položíme na maso, přeložíme, dobře upevníme párátky. Takto připravené řízky klademe na pekáček, kam jsme již nakrájeli kousky másla a hery. Špalíky sýru a salámu klademe nahoru na řízky, stejně jako další kousky másla. Můžeme ještě posypat nakrájenými žampiony. Je důležité, aby toho sýru bylo opravdu hodně, protože je to moc dobré - on se začne rozpouštět a to je potom dobrota ty kousky rozteklého sýru se salámem a žampiony. Trochu podlejeme vodou, zaděláme druhým pekáčkem a pečeme asi 1 hodinu.
Já to většinou dělám tak z 10 kousků masa, kupuji přes 500 g cihly a asi 300 g šunkového salámu a 200 g žampionů. Jako přílohu dělám salát z čínského zelí a opečené brambory.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie