Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Sněhová roláda s oříšky a čokoládovým krémem

0.0
Sněhová roláda s oříšky a čokoládovým krémem

Potřebné ingredience

NA KORPUS: 5 bílků, 200g krupicového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150g mletých lískových oříšků, NA KRÉM: 200ml smetany ke šlehání (nejméně 30%), 100g mléčné čokolády, 50g kandovaných třešní

Postup přípravy

1/ Předehřát troubu na 180°C.
2/ Bílky vyšlehat na polotuhý sníh, do něj pak postupně přidávat cukr a šlehat, až sníh zhoustne dotuha.
3/ Do sněhu opatrně vmíchat ocet, škrob a oříšky. (Je to spíš pohyb "sekání" než míchání.)
4/ Plech vyložit pečícím papírem a na něj až k okrajům rozprostřít těsto.
5/ Péct asi 20 minut, pak zkontrolovat. Povrch korpusu má být pevný, jinak dopékat dle potřeby až 5 minut.
6/ Upečený plát nechat vychladnout.
7/ Vychlazenou smetanu ušlehat dotuha.
8/ Čokoládu rozlámat a rozpustit ve vodní lázni. Potom vlít a zamíchat do šlehačky.
9/ Vychladlý plát pomocí druhého kusu pečícího papíru obrátit a zbavit ho pečícího papíru, se kterým se pekl.
10/ Plát potřít krémem a posypat nakrájenými kandovanými třešněmi.
11/ Nechat plát cca 10 minut změknout, než se budete pokoušet ho zabalit do rolády - je křehký.
12/ Plát smotat do rolády a tu nechat chladit (kvůli šlehačce, tužší je výrazně chutnější).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie