Holandský řízek
Potřebné ingredience
500 g mletého maso ( nebo bůčku ), 1 kelímek smetany, 200 g Eidamu, sůl, pepř, strouhanka
Postup přípravy
Druhý den mléko slejeme ( většinou se nám z velké části vpilo do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve strouhance, nebo můžeme obalit v trojobalu.
Pečeme na rozpálém oleji do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
Dobrou chuť :o) ...Lenka
... takto se smetana vpila druhý den do mletého masa, už jsem ji nevylévala, jen jsem promíchala ...
... a přidala jsem strouhaný sýr, sůl, pepř a propracovala ...
pomocí namočených rukou ve studené vodě jsem tvořila bochánky ... ( toto je dávka z 500 g mletého )
... obalené ve strouhance ...
... a na pánvičce osmažené do zlatova se na ubrousku zbavují přebytečného tuku ...
... dobrou chuť ....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé