(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Cizrnový salát s lilkem, koriandrem a tahini
Potřebné ingredience
400 g uvařené cizrny (při vaření luštěnin přidávám kousek mořské řasy), 1 lilek, 2 mrkve (krátce povařené), 1/2 červené a 1/2 žluté papriky, 1 větší rajče, 2 lžice tahini (sezamová pasta), římský kmín, čerstvý koriandr, sůl, pepř
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na proužky nebo kostičky, posolíme a necháme na sítu "vypotit", poté omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a lilek na něm orestujeme. Po chvíli přidáme proužky papriky a na kostičky nakrájenou předem uvařenou mrkev. Vše společně chvíli restujeme. Dle chuti přidáme římský kmín, osolíme, opepříme.
Uvařenou cizrnu dáme do mísy a přidáme orestovaný lilek se zeleninou. Hned vmícháme 2 lžíce tahini (vše se krásně spojí). Nakonec přidáme na kostičky nakrájené rajče a čerstvý koriandr.
Podáváme buď samostatně nebo s pečivem.
Dobrou chuť!!!
Uvařenou cizrnu dáme do mísy a přidáme orestovaný lilek se zeleninou. Hned vmícháme 2 lžíce tahini (vše se krásně spojí). Nakonec přidáme na kostičky nakrájené rajče a čerstvý koriandr.
Podáváme buď samostatně nebo s pečivem.
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé