(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Ztvrdlý marcipán
Potřebné ingredience
---
Postup přípravy
Maminky, prosím vás, nevíte některá, zda se dá nějak zachránit ztvrdlý marcipán. Potřebuji ho na příští pondělí, dělala jsem ho včera - falešný, ze sušeného mléka, cukru moučka a vody, ale bohužel už dnes je tvrdý. Zabalila jsem ho pečlivě do 3 mikrotenových sáčků. Někde jsem četla, nastrouhat ho a přidat vodu, myslíte, že to půjde. Předem moc děkuji za rady.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
M-kocurek
(upraveno)
17. 10. 2007, 21:29
Já ho strouhám pravidelně , mám je totiž uložené v lednici vytvarované do válečků a vždy tolik, kolik potřebuji, nastouhám . Marcipán rychle schne, když do něho nepřidáte olej, musí se s ním hned pracovat. Ale když se nastouhá, jde to zas skvěle!
bozka13
(upraveno)
17. 10. 2007, 7:49
Jste zlatíčka, děkuju moc
bozka13
(upraveno)
17. 10. 2007, 7:00
Myslíte, že to mám nastrouhat na tom nejjemnějším nebo stačí to hrubší (jak se strouhá okurka na salát). Děkuji
mikky.h
(upraveno)
17. 10. 2007, 7:37
@bozka13
Boženko,tohle se mi stalo nedávno,nastrouhala jsem ho najemno,pak jsem přidala 2 PL salka a byla hmota jako cumel..
aero-orion
(upraveno)
17. 10. 2007, 7:28
@bozka13
Boženko nastrouhejte a dejte tam pár kapek oleje a trošku tekutého medu a pak pár kapek vody a pořádně propracovat, mělo by to vyjít s vodou opatrně,Jinak je z toho břečka.Ahojky Zdenka
bozka13
(upraveno)
17. 10. 2007, 6:54
Moc vám všem děkuji . Doufám, že se podaří
pucifa
(upraveno)
16. 10. 2007, 23:01
Na Livingu někdo radí dát tu tvrdou hroudu do mikrovlnky - na jak dlouho? - samozřejmě podle velikosti, ale začala bych tak na 10s. Bude to pěkně tvárné ale taky HORKÉ !!! Takže podle mě je opravdu lepší nastrouhat a znovu rozmíchat s vodou. Je dobré nachystat si všechno předem na stul a rozpracovaný marcipán co nejrychleji zůžitkovat. Toť moje zkušenost.
analeh
(upraveno)
16. 10. 2007, 21:12
Ano myslím že v pohodě nastrouhat a znovu propracovat s vodou.
jacuk
(upraveno)
16. 10. 2007, 21:57
@analeh
Určitě to tak půjde.Taky to tak dělám,když mi ztvrdne.