(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Květákové placičky
Potřebné ingredience
1 celý květák, 1 vejce, 1 lžička soli na osolení vody a 1/2 lžičky soli do směsi, špetka muškátového květu, 5-6 hrstí strouhanky + trocha na obalení placiček, 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, trocha sekané petrželky (nebo 1 lžička sušené), trocha olivového oleje, trocha oleje na smažení
Postup přípravy
1/ Z květáku odřezat listy a takovou část košťálu, jaká půjde. Omýt, a dát uvařit do osolené vody. (Vařit asi 20 minut košťálem dolů.)
2/ Uvařený květák nechat vychladnout a potom příborovým nožem rozsekat na malé kusy. (Cílem jsou kousky zhruba centimetr velké.)
3/ Mrkev a řapíkatý celer nakrájet nadrobno a orestovat na pánvi na troše olivového oleje. Restovanou zeleninu přidat ke květáku.
4/ Do směsi květáku, mrkve a řapíkatého celeru přidat vejce, lžičku soli, muškátový květ, petrželku a strouhanku. Vše dobře promíchat.
5/ Ze směsi tvarovat placičky (vyjde jich cca 12), ty ještě obalit ve strouhance a z obou stran osmažit na pánvi na oleji.
Pozn.:
Máte-li středně velké vejce (M), bude potřeba 6 hrstí strouhanky. Při malém vejci bude bohatě stačit hrstí 5. Doporučuji začít s pěti a šestou případně doplnit.
2/ Uvařený květák nechat vychladnout a potom příborovým nožem rozsekat na malé kusy. (Cílem jsou kousky zhruba centimetr velké.)
3/ Mrkev a řapíkatý celer nakrájet nadrobno a orestovat na pánvi na troše olivového oleje. Restovanou zeleninu přidat ke květáku.
4/ Do směsi květáku, mrkve a řapíkatého celeru přidat vejce, lžičku soli, muškátový květ, petrželku a strouhanku. Vše dobře promíchat.
5/ Ze směsi tvarovat placičky (vyjde jich cca 12), ty ještě obalit ve strouhance a z obou stran osmažit na pánvi na oleji.
Pozn.:
Máte-li středně velké vejce (M), bude potřeba 6 hrstí strouhanky. Při malém vejci bude bohatě stačit hrstí 5. Doporučuji začít s pěti a šestou případně doplnit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé