(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Olejová bábovka se sněhem

Potřebné ingredience
3 vejce (rozdělená na bílky a žloutky), 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1/2 balíčku prášku do pečiva (ale klidně lze dát i celý), 1 lžíce kakaa holandského typu, trochu kokosu nebo polohrubé mouky (na vysypání formy), trochu másla (na vymazání formy)
Postup přípravy
1/ Bábovkovou formu vymazat máslem a vysypat moukou nebo kokosem.
2/ Troubu předehřát na 150°C.
3/ Z bílků vyšlehat tuhý sníh.
4/ Cukr utřít se žloutky a olejem, pak postupně přidávat mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Všechno společně vyšlehat.
5/ Pokud má být bábovka "mramorovaná", oddělit část těsta do jiné mísy a obarvit ho lžící kakaa.
6/ Těsto vlít do vymazané a vysypané formy.
7/ Dát do trouby a péct cca 45 minut. (Je hotová, když se na špejli nelepí těsto.)
8/ Po upečení formu postavit dnem vzhůru na talíř nebo jinou podložku a počkat, až se bábovka sama vyklopí. (Netřepat!) Případně pomůže přikrytí vlhkou utěrkou.
Pozn.: Jednou se mi stalo, že když jsem sáhla do spíže pro mouku, měla jsem jen hrubou a hladkou, polohrubou žádnou. Odmítla jsem se ale nechat porazit okolnostmi a namíchala hladkou a hrubou v poměru 2:1. Divte se všichni, bábovka byla moc dobrá. :)
2/ Troubu předehřát na 150°C.
3/ Z bílků vyšlehat tuhý sníh.
4/ Cukr utřít se žloutky a olejem, pak postupně přidávat mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Všechno společně vyšlehat.
5/ Pokud má být bábovka "mramorovaná", oddělit část těsta do jiné mísy a obarvit ho lžící kakaa.
6/ Těsto vlít do vymazané a vysypané formy.
7/ Dát do trouby a péct cca 45 minut. (Je hotová, když se na špejli nelepí těsto.)
8/ Po upečení formu postavit dnem vzhůru na talíř nebo jinou podložku a počkat, až se bábovka sama vyklopí. (Netřepat!) Případně pomůže přikrytí vlhkou utěrkou.
Pozn.: Jednou se mi stalo, že když jsem sáhla do spíže pro mouku, měla jsem jen hrubou a hladkou, polohrubou žádnou. Odmítla jsem se ale nechat porazit okolnostmi a namíchala hladkou a hrubou v poměru 2:1. Divte se všichni, bábovka byla moc dobrá. :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
21. 1. 2021, 12:47
Tak ji asi zkusím,vypadá lákavě

nahlásit