(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rizoto z jedné pánve
Potřebné ingredience
300 g kulatozrnné rýže, 250 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice atd.), 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 pórek, sůl, 1 kostka zeleninového masoxu, 1 lžička kari koření (nemusí být), voda na podlití. Na ozdobu: strouhaný sýr, nasekaná petrželka.
Postup přípravy
Na velké pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli. Přidáme mraženou zeleninu a chvíli orestujeme. Pak přisypeme na kolečka nakrájený pórek, přidáme lžičku sladké mleté papriky a dobře promícháme. Přisypeme propláchnutou a okapanou rýži, lehce promícháme, aby se trošku obalila v oleji a ihned zalijeme vývarem tak, aby voda byla asi 1 cm nad rýží. Přikryjeme poklicí, snížíme teplotu a necháme asi 15 - 17 minut vařit. Rýže by měla být krásně měkká a nadýchaná, voda vypařená.
Ozdobíme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. (Tu můžete přidat před koncem vaření přímo do pánve).
Drobná obměna: Pokud mi zbyde pečené maso z kuřete, přidávám i se šťávou před koncem vaření k rýži, prohřeju a podávám.
Dobrou chuť.
Ozdobíme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. (Tu můžete přidat před koncem vaření přímo do pánve).
Drobná obměna: Pokud mi zbyde pečené maso z kuřete, přidávám i se šťávou před koncem vaření k rýži, prohřeju a podávám.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé